Outlander II GEN Techniczne - Zamiana standardowego radia z RF na stację MMCS
robnn - 21-10-2013, 18:29 Temat postu: Zamiana standardowego radia z RF na stację MMCS Chcialbym zamienić zwykle radio na stację MMCS ale nie wiem jakich przejściówek będę potrzebował i gdzie je kupić.
sylb - 21-10-2013, 22:14
Jakie przejściówki masz na myśli ?
Bo zasadniczo to wpinasz i już.
Trik - 21-10-2013, 23:07
Wpięcie nie wystarczy. Trzeba jeszcze MMCS-a aktywować MUT-III żeby poprawnie zbierał dane z auta (ETCS itp.)
robnn - 22-10-2013, 18:24
Naprawde wystarczy tylko wpiąć? Z tego co widziałem na zdjęciu gniazda w radiu i stacji są inne. Czy ktoś już to robił w praktyce? A może to ja się mylę.
Trik - 22-10-2013, 22:32
robnn napisał/a: | Czy ktoś już to robił w praktyce? |
Pisz do kolegi Tokio. Człek w tematyce obeznany, a jak się dogadasz to i zainstaluje jak należy.
tomko - 23-10-2013, 10:12
Wazne żebys miał kompletnego MMCS'a a nie sam "moduł" z pustymi gniazdami na tylnej ściance. Przez komplet rozumiem: jednostka centralna , wiązka kabli, antena GPS wraz z uchwytem, ramka z maskownicą. Wystarczy samo wpięcie w instalacje i juz bedzie "grało". Kontakt z MUT'em w ASO zintegruje jeszcze bardziej MMCS'a z autem
Ja swojego kupiłem będąc na nartach w Austrii i zainstalowalem na parkingu w ciągu pół godziny , prz najblizszej wizycie w ASO chlopaki "poprawili" instalacje MUT'em
robnn - 23-10-2013, 10:41
No właśnie , chodzi o tą wiązkę kabli. Gdzie to dostać?
mihoo - 23-10-2013, 11:38
jestem świeżo po takiej przekładce,
też kupiłem sam moduł MMCS i niestety oryginalne kable od RF nie pasują,
udało mi się kupić na Allegro samą wiązkę od MMCS, można też kupić w ASO ale cena ok. 900PLN (w komplecie jest chyba antena GPS)
jak już dostaniesz kable to po prostu podpinasz kostki i wszystko działa od ręki,
nie musiałem nic przeprogramowywać w ASO, w MUT, itd
po prostu zadziałało wszystko od 1 odpalenia (przyciski na kier., bluetooth, navi, sterowanie klimą, funkcje komputera zmieniane z radia, ciśnieniomierz, termometr itd itd)
przy okazji podłączyłem kamerę cofania (najtańszą jaką znalazłem za 80zł) i też działa bez problemu, można ustawiać widok z MMCS, linie pomocnicze itd.
w razie pytań pisz
pozdrawiam
robnn - 24-10-2013, 10:57
Dzięki za odpowiedź! Najtrudniej chyba znaleźć tą wiązkę kabli, gdyby ktoś miał jakieś namiary, to proszę dać znać.
tokyo - 03-11-2013, 14:04
Witam
8755a015
robnn - 09-11-2013, 11:17
Dzięki za pomoc! Udało mi się kupić MMCS z kablami i ramką, dokupiłem antenę GPS i zamontowałem wszystko w 30 minut. Działa! Wkurza mnie tylko ekran powitalny Peugeot, ale pewnie zmiana tylko w serwisie za grubą kasę. Może ktoś wie za ile? No i mapę mam tylko Niemiec. Czy można gdzieś dostać mapy Polski, mogą być nieaktualne? Jakby ktoś miał namiar, to proszę dać znać - robnn@wp.pl. Jeszcze jedno, jak przyciskam Open i MMCS się otwiera, to po lewej stronie jest jakieś wejście w stylu jack, do czego to służy?
regon - 09-11-2013, 15:53
robnn napisał/a: | wejście w stylu jack, do czego to służy? |
jak kupisz oryginalną wersję nawigacji od Mitsu to tam się umieszcza klucz do prawidłowego wgrania updata. Poszukaj na forum i na pewno znajdziesz odpowiedź gdzie można dostać mapy .
tokyo - 14-11-2013, 00:01
Witam
W serwisie nie zmienia logo powitalnego - moga wysadzic soft. Trzeba to robic recznie, ale da sie oszukac mmcs z francuza.
robnn - 14-11-2013, 21:50
Jak oszukać? No i gdzie znaleźć lub kupić jakieś aktualniejsze mapy?
sylb - 16-11-2013, 00:45
Bez problemu da się zmienić ekran powitalny. Jest to zwykły gif, (prawdopodobnie może być nawet animowany).Zimny restart i już.
|
|
|