Carisma - Techniczne - Cari 1,9 DID - skrzypienie w kokpicie
majkov - 22-10-2013, 23:46 Temat postu: Cari 1,9 DID - skrzypienie w kokpicie Witajcie,
Z okazji ochłodzenia spotyka mnie zawsze niemiła niespodzianka. Zaczyna się skrzypienie w desce rozdzielczej - na moje ucho dochodzi z okolicy Airbaga pasażera. Generalnie strona pasażera górna część. Przerabiał ktoś z Was ten temat? Co zdemontować i podkleić? Jak zdemontować elementy by nic nie pourywać. Będę wdzięczny za sugestie.
rasiak1980 - 23-10-2013, 02:11
Sprawdź czy nie masz jakiegoś dziadowstwa jak np bilet parkingowy pomiędzy cechą a szyba jak nie to, to musisz po kolei podklinowywac jakimś kawałkiem gumy badz drewienkiem poszczególne plastiki i nasłuchiwać
wichura1 - 23-10-2013, 09:04
Mnie też wkurzało skrzypienie jak się zrobiło zimno, okazało się że to uchwyt od nawigacji Beckera opierał się o deskę i skrzypiał nawet jak nie było założonej nawigacji. Generalnie przejedź się z kimś powoli i niech dociska fragmenty konsoli, schowka itd. Jeżeli odkryjesz, że to na łączeniu pomiędzy elementami, oklej niewidoczną krawędź taśmą papierową (powinna być filcowa, ale jest nie do zdobycia).
edit: Jeżeli to airbag pamiętaj, żeby przed demontażem odłączyć akumulator, a podłączyć ponownie dopiero po zamontowaniu i upewnieniu się, że airbag jest dobrze podłączony.
majkov - 15-11-2013, 12:49
Znalazłem skrzypiący element ale chyba nie sposób go w żaden sposób podkleić. Ociera kanał powietrzny o spód półki nad airbagiem pasażera. Nadkleiłem go samoprzylepnym filcem, poprzez otwór po zdemontowanej konsoli przedniej i szpatułek ale moja radość trwała dwa dni, po czym stwierdziłem, że filc się odkleił...ciepłe powietrze w kanale zrobiło swoje...przyczyna znaleziona teraz tylko opracować technologie... ...u was też ten kanał powietrzny jest tak luźno zamontowany, że można go przemieszczać w zakresie +/- 1 cm w każdą stronę?
meinteil07 - 15-11-2013, 15:28
Mi za to letnie upały zdewastowały konsole środkową :/ (przynajmniej tak mi się zdaje ) Wszystkie gwinty które łączą ramkę z nawiewami po prostu pękły. Dźwięk bardzo denerwujący.Złączyłem to poxiliną ale chyba zimy to nie wytrzyma więc pewnie będzie zakup nowej ramki i tunelu z nawiewami.
Jak waszym zdaniem carisma wypada w porównaniu z innymi autami tej klasy jeśli chodzi o skrzypienie plastików ? )
Daraz2 - 17-11-2013, 19:52
Też miałem problem ze skrzypieniem konsoli środkowej ale mi na szczęście nic nie popękało po prostu podkleiłem taką gumą wokół i i juz jest dobrze:) nic nie widać i nie skrzypi jedyne co zostało to coś mi jeszcze skrzypi w tym schowku w konsoli środkowej a nic w nim nie mam ale w tym tygodniu jak znajdę czas to opanuje to
|
|
|