To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - MSS Uszczelka drzwi

Ardil - 25-10-2013, 22:52
Temat postu: MSS Uszczelka drzwi
Witam jestem nowym posiadaczem MSS 1.9 DID rocznik 2000 . Mój problem dotyczy uszczelki drzwi a w zasadzie maskownicy tej , która dotyka szyby . Poprzedniemu właścicielowi mojego miśka zacięła się szyba z przodu od strony pasażera i niestety podczas naprawy owa maskownica została uszkodzona . Pytanie czy ma to jakiś wpływ na dostawanie się wody do środka drzwi czy nie mam się czym przejmować . ( po deszczach nie zauważyłem aby w drzwiach coś chlupało , przeciekało itd. Nie wiem jak się fachowo nazywa ta maskownica , jeśli ma to jakiś wpływ na wilgoć/szczelność chciałbym to wymienić . Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można dostać takie coś i jak to wymienić ? Uszczelka MSS
honor - 25-10-2013, 23:14

Na allegro występuje pod nazwą listwa zbierająca, nr, katalogowy MR135743. Wpływ na szczelność pewnie ma. Wydaje mi się, że wola ścieka do wewnątrz drzwi po szybie, na dłuższą metę zbierze się pewnie sporo syfu w środku. Przy brzegu drzwi od środka będzie pewnie wkręt mocujący końcówkę listwy, cała reszta powinna być na wcisk.
Bizi78 - 26-10-2013, 07:45

honor napisał/a:
nr, katalogowy MR135743

Od strony pasażera to chyba MR135744 :wink: .

Ardil napisał/a:
Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można dostać takie coś

ASO, szrot lub forumowicz fytrzany :D .

Cytat:
jak to wymienić ?

Co nieco masz pokazane w serwis manualu dział: Body.

Ardil - 26-10-2013, 11:49

Czy dobrze rozumiem , aby odkręcić tą listwę zbierającą , to muszę zdjąć cały boczek drzwi ?
honor - 26-10-2013, 12:50

Nie, odkręcasz wkręt, który jest od środka przy brzegu drzwi i od tej samej strony wyciągasz listwę do góry w kierunku lusterka. Ona jest na wcisk normalnie, wcześniej możesz opuścić szybę maksymalnie, będzie lżej schodzić.
Ardil - 02-11-2013, 18:02

Listwa zamontowana :) Temat do zamknięcia , dziękuję za pomoc :D