To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Lampy przód - wersja JDM?

emzet - 26-10-2013, 08:54
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Lampy przód - wersja JDM?
Witam, czy takie lampy jak na zdjeciu sa do kupienia w Pl? To jest wersja JDM? Może ktos kto jest w temacie sie wypowie i poratuje swoja wiedza :D

robertdg - 26-10-2013, 16:34

Ten typ reflektorow najlatwiej uchwycic w Galantach VR4 badz kilku innych wersjach RHD, oczywiscie snop swiatla nie jest zgodny z ruchem LHD i w PL nie sa dopuszczone do ruchu, jest jednak mozliwosc przelozenia odblysnika swiatel mijania aby snop swiatla byl odpowiedni, taka ingerencja nie jest zgodna z prawem, ale zawsze jest to ale.
emzet - 26-10-2013, 19:27

robertdg dzieki za wyczerpujaca odpowiedz ;)
ALEX-77 - 27-10-2013, 00:38

No i nie wiem czy we wszystkich reflektorach JDM ale u mnie była tylko manualna regulacja wysokości :?
robertdg - 27-10-2013, 09:16

To fakt, oprawka od kierunkowskazu jest inaczej umiejscowiona i praktycznie wadzi sie z miejscem w ktorym moglby byc regulator, w gruncie rzeczy jezeli byly nivomaty z tylu to regulacjia wysokosci swiatel byla zbedna
swinks_UK - 27-10-2013, 10:22

Światła JDM. Najczęściekj spotykane w Galantach/Legnum VR4.

Klosz z plexy, z biegiem czasu matowieje i światłą stają się mało efektywne, wymaga polerowania co jakiś czas by przywrócić przezroczystość klosza, w przeciwieństwie od szklanych kloszy łatwo plexę przypalić podczas polerki :wink:

Wszystkie JDM miały regulację wysokości na śrubach, ręczną. Nic jednak nie wadzi by w obudowie zainstalować silniczek elektryczny z europejskiej wersji Galanta. Wymaga jednak trochę cięcia w plastiku i zdolności manualnych.

By takie światła zaadoptować do ruchu w PL, należy przełożyć odbłyśniki świateł z lamp europejczyka. Lampy należy rozkleić i podmienić reflektory. Przy okazji można usunąć pomarańczową przesłonkę kierunków i zastosować pomarańczowe żarówki.

Klosze JDM nie mają oznaczenia kierunku świecenia (RHD vs LHD). :wink:

[ Dodano: 27-10-2013, 09:24 ]
robertdg napisał/a:
taka ingerencja nie jest zgodna z prawem

Pojechaliśmy z tymi światłami :mrgreen:
Zmiany opisane powyżej są legalne :wink:

emzet - 27-10-2013, 10:26

Przy podmiance odbłysników trzeba cos rzeźbic, czy wszystko pasuje? Pytam bo te lampy z wersji JDM maja kierunkowskaz zintegrowany z reflektorem i nie wiem jak to w środku wygląda....
ALEX-77 - 27-10-2013, 11:14

emzet napisał/a:
Przy podmiance odbłysników trzeba cos rzeźbic, czy wszystko pasuje? Pytam bo te lampy z wersji JDM maja kierunkowskaz zintegrowany z reflektorem i nie wiem jak to w środku wygląda....

Nie trzeba nic rzezbić pasują P&P.