To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - wtryskiwacze paliwa

mateusz190 - 28-10-2013, 19:33
Temat postu: wtryskiwacze paliwa
witam kolegów chciałem zasięgnąć informacji na temat napięcia które ma przychodzić na wtryskiwacze ,po wymianie silnika immobilajzera i sterownika (KOMPUTERA) silnik nie odpala po sprawdzeniu pompy paliwa, iskry przemierzyłem napięcie na wtryskach pokazało mi 0,26 A
przy takim napięciu wtryski się nie otwierają czy ktoś mógł by mi powiedzieć gdzie popełniłem błąd albo co uległo uszkodzeniu .pozdrawiam

londolut - 28-10-2013, 20:48

0,26A to wskazanie prądu. Jeśli mierzysz napięcie to powinieneś uzyskać wskazanie w [V].
Wtryski na zimnym powinny mieć 13-16Ω - wtedy masz pewność, że cewka w nich jest sprawna. Pomiar napięcia wykonujesz po rozgrzaniu silnika do temp roboczejw taki sposób, że kręcisz silnik na obroty jak przy normalnej jeździe (ok. 2,000 - 2,500rpm) i puszczasz pedał gazu. Wtedy wskazanie powinno być 11-14V.

pierafal - 28-10-2013, 20:51

Kolego, jesli pomierzyles napiecie na wtryskach I pokazalo ci 0,26A ... to lepiej zostaw ta robote jakiemus elektrykowi.

Napiecie mierzy sie w Voltach, a amperomierzem, to mozesz sobie wiekszych problemow narobic niz ci sie wydaje.

michalcjo - 02-11-2013, 18:32

czy sterownik silnika oraz immo to wcześniej był kpl? jeśli nie to bez ponownego synchro nie ruszy