To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Filtr paliwa Colt Cj 1.3

damianrg - 29-10-2013, 18:09
Temat postu: Filtr paliwa Colt Cj 1.3
Witam.
Mam problem z filtrem paliwa. Ostatnio mechanik wymieniał mi belke pod silnikiem i spawał plecionke wydechu, więc powiedziałem, żeby wymienił filtr paliwa, który od jakiegoś czasu leżał w aucie.
Okazało się że filtr jest troche wiekszy niz oryginalny, chociaż wyglądał identycznie. Mechanik powiadomił mnie przy odbiorze, że filtr jest troche wiekszy, ale jest ok. Jak zajrzałem, okazało się że w ogóle filtr nie siedzi w tym stelażu z blaszki, ale myślałem, że jest ok pomimo, że jest wiekszy.
Rano colt nie chciał odpalić, po dłuższych postojach nie chciał palić, myślałem, że to wina wielkości filtra, a to był zagięty przewód gumowy z powodu wielkości filtra. Postanowiłem zamówić filtr oryginalnej wielkości, założyłem go i wszystko niby ok, lecz cieknie mi od spodu tam gdzie wchodzi przewód metalowy.
Próbowałem to dokrecić ile mam siły, ale wraz delikatnie się poci.
Czy może to być wina przewodu czy gwintu filtra? Idzie tam jakaś uszczelka? a może trzeba to dokręcić jeszcze mocniej jakimś kluczem?

michalcjo - 02-11-2013, 18:12

HI. Miedzy filtrem a przewodem jest miedziana uszczelka, filtry japońskie mają to w zestawie.
tapatic - 02-12-2016, 13:08
Temat postu: przewód metalowy do filtra
Czy ten przewód metalowy do filtra można dokupić jako zamiennik?
robertdg - 02-12-2016, 20:23

Nie