To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Outlander II - perforacja nadwozia

szymonrc - 04-11-2013, 17:29
Temat postu: Outlander II - perforacja nadwozia
Witam,
temat zakładam w dziale Warsztat, a nie dedykowanym, bo problem dotyczy ogólnie jakości nadwozia i lakieru Mitsubishi (czytałem już o Lancerach, a temat dotyczy Outlandera II z 2007 roku). Zauważyłem dwa małe purchle na progu i czym prędzej poleciałem do ASO, bo jest jeszcze gwarancja na perforację - skoro nie ma uszkodzenia w lakierze, a rdza idzie od środka, to pomyślałem, że się łapię na naprawę gwarancyjną. Panowie z ASO zgłoszenie przyjęli, ale na zgłoszeniu mam napisane, że jak po rozszlifowaniu będzie perforacja (czyt. 'dziura'), to zrobią na gwarancji, a jak korozja powierzchniowa, to na mój koszt lub zabezpieczą tylko antykorozyjnie. :shock:
Pytam zatem, co to jest perforacja? Przeglądy lakieru robione co rok i na ostatnim 3 miesiące temu nic nie wyszło.
Jaką przyjąć linię obrony, czy zobaczyć, jak rozszlifują, kazać zabezpieczyć i polakierować już poza ASO? Sprawa pilna, bo mają to robić przy mnie na dniach.

mitsu00 - 04-11-2013, 20:10

szymonrc napisał/a:
Pytam zatem, co to jest perforacja?
Doslownie przebicie na wylot. W 3 przypadkach z 4, ta gwarancja jest kija warta.