To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Tylne światła przeciwmieglne

magisterek - 06-11-2013, 15:02
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Tylne światła przeciwmieglne
Spotkał się ktoś z problemem ( w wersji wagon ) niedziałających tylnych świateł przeciwmgielnych ? Bezpieczniki pod maską sprawdzone. Prąd do wstecznych dochodzić natomiast do przeciwmgielnych nie ( sprawdzone oczywiście żarówki ), w wejściu na żarówki wogole brak prądu.

Jakiś pomysł od czego zacząć ?

milo - 06-11-2013, 15:48

To samo miałem nie chcieli mi badan podbic za brak przeciwmgielnych, żarówki też są ,trzeba zacząć od wtyczki brak jednego styku -pina własnie w wtyczce przy swiatłach u mnie wtyczka jest z lewej strony ( sedan) po podłaczeniu pina -styku wszystko działa 15 minut roboty :D
magisterek - 06-11-2013, 15:52

Zobaczę jutro czy tu tkwi problem. Ja naszczęście miałem " załatwiony " przegląd
plecho1 - 06-11-2013, 17:36

Jak masz hak, to w gnieździe możesz mieć taki mały mikroprzełacznik który rozłącza światło przeciwmgielne w aucie po podłączeniu wtyku przyczepki, występuje to przeważnie jeśli gniazdo przyczepy jest 13 pinowe z wyjściami na wszystkie światła tylne czyli dodatkowo właśnie przeciwmgielne i wsteczne. czasem ten przełącznik śniedzieje przez co rozłącza lampę w aucie.
magisterek - 06-11-2013, 17:55

niestety :( Haka brak.
robertdg - 06-11-2013, 22:12

Trzeba sprawdzić wiązke czy przypadkiem sie kable nie przełamały pomiędzy tylną klapa a nadwoziem