To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Informacje na temat samochodu

Anonymous - 06-11-2013, 23:00
Temat postu: Informacje na temat samochodu
Cześć wszystkim. Zastanawiałem się ostatnio czy jest możliwość jakiegoś sprawdzenia serwisowej historii auta z zagranicy. Z tego co wiem jeżeli samochód jest kupiony w serwisie w Polsce, to można telefonować do obojętnie jakiego serwisu z prośbą o udzielenie informacji. Natomiast polskie serwisy nie posiadają informacji o samochodach sprzedanych za granicą. Czy jeżeli nie wiem u którego dealera w Niemczech był kupiony mój samochód, to czy każdy dealer niemiecki będzie posiadał informacje o tym samochodzie?
Tomek - 07-11-2013, 08:26

bielak930 napisał/a:

Cześć wszystkim. Zastanawiałem się ostatnio czy jest możliwość jakiegoś sprawdzenia serwisowej historii auta z zagranicy.

zależy od kraju ("zagranicy") i od marki

bielak930 napisał/a:
Z tego co wiem jeżeli samochód jest kupiony w serwisie w Polsce, to można telefonować do obojętnie jakiego serwisu z prośbą o udzielenie informacji.

zadzwonić do obojętnie jakiego ... z prośbą ... to zawsze można
ale nie zawsze Ci powiedzą, i nie zawsze mają dane

bielak930 napisał/a:
Natomiast polskie serwisy nie posiadają informacji o samochodach sprzedanych za granicą.

zależy od marki
Mazda na przykład ma takie informacje

bielak930 napisał/a:
Czy jeżeli nie wiem u którego dealera w Niemczech był kupiony mój samochód, to czy każdy dealer niemiecki będzie posiadał informacje o tym samochodzie?

zależy od marki i też najczęściej dobrej woli tego, kto odbierze telefon

najpewniejsza historia (jeśli nie pomoże Ci polskie ASO, jak w Mazdzie) to znaleźć ASO, które się przybiło w książce serwisowej, wygooglować i tam zadzwonić

Anonymous - 07-11-2013, 11:09

Książki serwisowej do auta nie mam. No nic trzeba będzie podzwonić na ślepo.
Hatrik - 22-12-2013, 23:40

Witam ja kiedyś ten temat przerabiałem i szczerze mówiąc to nie wiele się dowiedziałem ale próbować możesz pozdrawiam.
spacerunner97 - 06-01-2014, 11:31

Czym diagnozować space runner 97 1.8 benzyna ? Mam ten samochód, jest check engine, próbowałem testerem OBD2 odczytać ale nie komunikuje z komp. samochodu; czym można odczytać kody w tym modelu ?
Bizi78 - 06-01-2014, 12:19

spacerunner97, najlepiej zapytaj tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=38
W twoim roczniku to chyba tylko zrobić zworkę w gnieździe i wymrugać błędy.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

spacerunner97 - 06-01-2014, 20:52

dziękuję pięknie, to zaiste sposób dr house, ale będę próbował; oprócz tego szukam dalej tools'a bardziej wygodnego, o wynikach powiadomię;