To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - KEYLESS OPERATION SYSTEM - KOS

radomir - 09-11-2013, 15:40
Temat postu: KEYLESS OPERATION SYSTEM - KOS
Hej, mam dziwny motyw z moim keylessem. Drzwi kierowcy nie reagują na klamkę a pasażera są ok. Co mi nawaliło?
fargo - 09-11-2013, 17:53

Nawalił ci czytnik karty który jest w klamce drzwi kierowcy. A działał ci w ogóle kiedyś czy tak masz od początku? :rolleyes:
radomir - 09-11-2013, 18:58

Czytnik karty czy czujnik dotykowy? W każdym bądź razie działał od samego początku :) Ciekawe co mu się stało. No i ciekawe teraz co gdzie i za ile bo w aso to pewnie się zgarbię.
tokyo - 13-11-2013, 23:49

witam
Trzeba podlaczyc pod komp serwisowy sprawdzic anteny czy chodza i zaprogramowac jeszcze raz.
Koszt w serwisie ok 100 - 200 zł. do 2 godz roboty

Lewy03 - 18-07-2014, 23:21
Temat postu: Lancer x keyless go instalacja
Witam czy ma ktoś wiedzę jakie elementy należy przełożyć/zainstalowac aby w pełni zadziałał system keyless? Mam wszystkie elementy jeszcze w rozbitym aucie tylko nie wiem co dokładnie przełożyć żeby zadziałało. Auto rozbite system działa wszystko napewno jest kompletne.
Auta z identycznym silnikiem, jeden z nich na zwykłych klamkach i tradycyjnej stacyjce, napewno stacyjka i klamki do przelozenia ale co jeszcze jakieś sterowniki, komputery, kodowanie?
Proszę o pomoc i wskazówki.

tyku - 19-07-2014, 12:16

Proszę bardzo : http://lynspira.blogspot....ion-system.html :wink:
Lewy03 - 19-07-2014, 20:04

Tyku, widze ze temat masz opanowany. Jeszcze jedno pytanko mam, czy w auto ktore ma tradycyjne zamki i stacyjke sa wszystkie potrzebne wiązki kabli do keyless czy czegos brakuje?
tyku - 20-07-2014, 13:29

Lewy03 napisał/a:
Tyku, widze ze temat masz opanowany.
:shock:
Taką operację może przeprowadzić kolega tokyo
Sam też marzyłem o tym, ale za dużo zachodu i koszty duże.
Nie wyobrażam sobie następnego samochodu jaki kupię bez podobnego systemu (bardziej rozbudowanego).
Powodzenia.

tokyo - 26-07-2014, 03:39

Witam
do 2010 da sie bez problemow podlaczyc,a po 2010 to roznie bywa.
Np u Tyku da sie zalozyc

leszekny - 03-08-2014, 08:05
Temat postu: [CY4A 2.0] KEYLESS - Missing Key
Witam
Wsiadam rano do samochodu, kluczyki już były w środku (KEYLESS), łapię za pokrętło a system wywala mi MISSING KEY. Baterie na pewno dobre, sprawdzałem na dwóch różnych. Próba odpalenia manualnie poprzez włożenie standardowego kluczyka do stacyjki też kończy się niepowodzeniem. Według mnie w tym drugim przypadku to immobilizer nie pozwala odpalić.
Niestety mam tylko jeden kluczyk i tutaj pytanie: Czy istnieje jakiś awaryjny sposób na odpalenie mojego samochodu tak abym mógł nim dojechać do serwisu?

Pozdrawiam

krzychu - 03-08-2014, 09:58

A przy tym awaryjnym odpalaniu nie trzeba trzymać blisko reszty kluczyka tak aby sczytał immobiliser?
leszekny - 03-08-2014, 10:23

krzychu napisał/a:
A przy tym awaryjnym odpalaniu nie trzeba trzymać blisko reszty kluczyka tak aby sczytał immobiliser?

Dzięki, znalazłem też o tym na zagranicznym forum. Do tego też jest grawer na kluczyku aby go odwrotnie włożyć i tak można odpalić.
Problem w połowie rozwiązany.
Ale ciągle nie mogę używać KEYLESS.
co w takim wypadku?

fargo - 03-08-2014, 21:44

leszekny napisał/a:
grawer na kluczyku ?

A co to jest ten grawer na kluczyku ?? Drzwi się otwierają bez problemu, tzn. działają czujniki w klamkach i przycisk w klapie bagażnika??

leszekny - 04-08-2014, 16:07

fargo napisał/a:
leszekny napisał/a:
grawer na kluczyku ?

A co to jest ten grawer na kluczyku ?? Drzwi się otwierają bez problemu, tzn. działają czujniki w klamkach i przycisk w klapie bagażnika??

Nie działa żaden czujnik ani w drzwiach ani w bagazniku
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu i ponowne zaprogramowanie kosztuje 150zl

tokyo - 05-08-2014, 06:20

Witaj
Napisz na priv jaki masz tel to mozemy zrobic procedure awaryjnego odpalenia auta. Dopiero pozniej jedz do serwisu
Pozdrawiam