Carisma - Techniczne - Wymiana rozrządu w DID
Anonymous - 22-01-2007, 18:04 Temat postu: Wymiana rozrządu w DID Cześć,
za 4 tyś wybije mi na liczniku nieubłagalne 90tyś. Nadchodzi więc czas na zmiany.. rozrządu.
Macie jakieś sugestie odnośnie silnika 1.9DID, fabryczne 115KM.
W szczególności gdzie kupić części (z forum przebija nickname Japaneze), gdzie to zrobić w Krakowie?
Moje preferencje:
- bardzo dobre części w dobrej cenie. Mam wsadzonego boxa więc silnik trochę podmęczony - 140KM. Nie chcę przyoszczędzić 200zł, a za miesiąc robić remont za 5 tys.
- dobry fachowiec - z forum widzę, że Filipowicza sobie można darować, co zresztą sam parę lat temu zrobiłem - i od tego czasu auto przestało się psuć
Warto szukać jakiegoś speca od Renówek? Kolega ma znajomego niby "złotą rączkę z serwisu renaluta".
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Anonymous - 22-01-2007, 20:26
Cześć, ja kupiłem normalny set(pasek rozrz.,napinacz rozrz.pasek wielorowkowy do osprzętu) w pierwszym sklepie zamawiałem;paski contitecha,napinacze skf-u.
Napinacz do paska osprzętu nie występuje w zamiennikach(tylko serisy;mits/reni/volv)
ja go nie wymieniałem(nie wykazywał śladów zużycia).Za dwa paski i nap.dałem o.k.260PLN.Wymiana "na wiosce" 150PLN.
P.S. Po wymianie nie świeciło NIC(ce)
Anonymous - 23-01-2007, 12:40
No to normalne ceny... Jak dawno temu pytałem w ASO u Filipowicza to za przegląd po 90tyś (z wymianą paska rozrządu) rzucili cenę 3 tyśki.
Matejko - 23-01-2007, 13:37
no bo pewnie same czesci w serwisie ponad 1000zl, plus wymiana, plus normalny przeglad
Anonymous - 23-01-2007, 15:45
OK, a podpowiecie mi coś więcej na topic, odnośnie mechanika w Krakowie i zakupu tu części?
|
|
|