To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] ECU

Anonymous - 22-01-2007, 20:45
Temat postu: [ALL] ECU
Witam wszystkich
Mam dziś pytanie-problem Rozkręciłem ECU w celu oceny stanu kondensatorów, jak zawsze radzicie Kondensatory kupiłem już wcześniej ale... Kondensatory w moim ECU nie przejawiają żadnych niepokojących objaw zewnętrznych Nie są wypukłe ani trochę, nigdzie nie widać ani śladu wycieku elektrolitu Generalnie wyglądają tak samo jak nowe Więc stąd moje pytanie, czy mimo wszystko wymienić je? Czy ich parametry mogą już być nie wystarczające? Nie bardzo wiem co z tym fantem teraz robić :?

Za wszelką pomoc z góry dziękuję :D
Pozdrawiam!!

kamilek - 22-01-2007, 21:20

Skoro wydają się dobre, to raczej nie musisz ich wymieniać już teraz, ale jednak swoje lata mają, więc będziesz musiał kontrolować ich stan co np. pół roku.
Ja tam jednak wymieniłbym dla świętego spokoju.

Anonymous - 22-01-2007, 23:05

jak juz wyciagnales to wymien...pare minut..a w przyszlosci w razie problemow (odpukac) jeden trop z glowy :wink:
Hugo - 23-01-2007, 00:19

bear007 napisał/a:
jak juz wyciagnales to wymien...pare minut..a w przyszlosci w razie problemow (odpukac) jeden trop z glowy

Nic dodać nic ująć. Jak zrobisz to porządnie to o kompie możesz zapomnieć.

Anonymous - 23-01-2007, 15:40

Chyba zrobię jak mówicie Zresztą potem pewnie nie będzie mi się chciało go wykręcać znowu, więc lepiej to zrobić za jednym zamachem :lol:
Anonymous - 23-01-2007, 18:14

KONDENSATORY LUTÓJ Z DWÓCH STRON BEZ POŚPIECHU.
Anonymous - 23-01-2007, 19:31

Zawiozę jakiemuś fachowcowi Oczywiście wcześniej sprawdzonemu :D Niech on to zrobi Ale będę patrzył mu na ręce :twisted:
Hugo - 19-04-2007, 10:57

Jeśli ktoś zna język niemiecki to mam ciekawą stronkę na temat ECU www.ecu.de