[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Pompa wtryskowa regulacja, kąt wtrysku
Piter_14 - 15-11-2013, 19:21 Temat postu: [EA6A/W 2.0TD] Pompa wtryskowa regulacja, kąt wtrysku Witam. Szukam schematu, regulacji pompy wtryskowej w Mitsubishi Galant 2.0 TD. Chcę wyregulować, bo jak wcisnę gaz i puszczę, to przez chwile utrzymuje sie jeszcze predkość obrotowa i po chwili dopiero spada.. Z góry dzięki za pomoc
milo - 15-11-2013, 19:50
Co mozesz wyregulować to ustawienie kata wtrysku za pomocą zegara
Piter_14 napisał/a: | jak wcisnę gaz i puszczę, to przez chwile utrzymuje sie jeszcze predkość obrotowa i po chwili dopiero spada. |
Jakie wolne obroty masz
Piter_14 - 15-11-2013, 22:44
wolne obroty sa okolo 850, obroty sa dobre. Ale slyszalem, ze podobno po chwili obroty maja spadac, nie wiem czy to prawda. Poki co nie orientuje sie w tych silnikach, bo dopiero wczoraj kupilem to auto i musze powoli ogarnac co i jak ;p
milo - 16-11-2013, 08:04
Podczas jazdy przy zmianie biegów obroty nigdy nie spadają jak na postoju zawsze sa wyzsze jak wrzucisz na luz spadna dopiero jak auto sie zatrzyma , więc nie masz sie czym przejmować
Piter_14 - 16-11-2013, 11:23
No rozumiem, ale np jak go przegazuje, wcisne gaz i puszcze, to po chwili dopiero spadaja. Nie wiem, czy to tak ma byc, dlatego wole spytac, bo wczesniej mialem inne auto diesla i od razu spadaly, ale nie wiem jak jest w Galancie
milo - 16-11-2013, 17:42
Piter_14 napisał/a: | ale np jak go przegazuje, wcisne gaz i puszcze, to po chwili dopiero spadaja |
Jak masz mozliwośc to nagraj i wszystko sie wyjasni
brzozowski886 - 03-04-2016, 22:32 Temat postu: Ustawienie kąta pompy wtryskowej galant 2.0 td 1999r Witam.
Mam zapytanie do kolegów odnośnie ustawienia kąta pompy wtryskowej w miśku. Bo mam takie wrażenie jakby był zły kąt wtrysku.
I oto moje pytanie czym to zrobić i jak?
Wiem że są specjalne zegary do tego tylko nie mogę nic znaleźć w googlach.
milo - 04-04-2016, 15:10
brzozowski886 napisał/a: | Mam zapytanie do kolegów odnośnie ustawienia kąta pompy wtryskowej w miśku. |
Jesli posiadasz zegar to możesz sam ustawić ,jeśli nie posiadasz to nie ma takiej mozliwości ,jest na pompie i na obudowie znacznik powinien pokrywać sie ale nie zawsze wartości sa prawidłowe zegar daje 100% pewności kazdy pompiarz powinien mieć
brzozowski886 napisał/a: | Bo mam takie wrażenie jakby był zły kąt wtrysku. |
Na jakiej podstawie tak twierdzisz cos się dzieje ?
brzozowski886 napisał/a: | Wiem że są specjalne zegary do tego tylko nie mogę nic znaleźć w googlach. |
Mam elektroniczny i do tego jest przystawka z gwintem którą wkręca sie w głowicę pompy wtryskowej w manualu jest wszystko jest opisane
Tu masz podobne
http://allegro.pl/listing...py%20wtryskowej
http://allegro.pl/czujnik...5496334506.html
brzozowski886 - 04-04-2016, 23:37
Twierdze tak po tym bo widzę czuję opóźnienie na pedale gazu.
Nawet znajomy mechanik mówił mi żebym ustawił kąt bo jest opóźniony.
Tylko nikt ze znajomych nie ma takiego zegara a kupić na raz czy dwa to mi się nie widzi.
Muszę coś w tym temacie pomyśleć dalej.
milo - 05-04-2016, 14:48
brzozowski886 napisał/a: | Nawet znajomy mechanik mówił mi żebym ustawił kąt bo jest opóźniony. |
Jesli twierdzi że opózniony to pompę wtryskową przekręć odsuń od silnika sa 4 śruby mocujace luzujesz przekrecasz pompę i zakrecasz to tak na szybko
brzozowski886 napisał/a: | Twierdze tak po tym bo widzę czuję opóźnienie na pedale gazu. |
Nie musi to byc kąt wtrysku ,turbina sprawna daje cisnienie egr działa poprawnie
brzozowski886 - 10-04-2016, 15:31
Turbina ciągnie normalnie. Od czterech lat nie zauważyłem spadku kocu na turbinie.
Mówisz na czterech śrubach? Trzy widzę a czwartej nie mogę dojrzeć.
milo - 10-04-2016, 18:16
brzozowski886 napisał/a: | Mówisz na czterech śrubach? Trzy widzę a czwartej nie mogę dojrzeć |
Dwie na górze i dwie na dole pod pompą ,tylko poluzuj śruby i przekręc pompą wystarczy 1 mm daje dużo i tylko na nie pracujacym silniku
|
|
|