[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] wyświetlacz klimatronika
Pawcio21 - 16-11-2013, 15:01 Temat postu: [E54A 2.0 V6] wyświetlacz klimatronika Witam wszystkich. Ze względu iż nie znalazłem na forum podobnego tematu pozwolę sobie o założenie go samemu O tuż mam taki problem z wyświetlaczem klimatronika. Chodzi mi o te (pomarańczowo-czerwone poziome paski w wyświetlaczu klimatronika) od pewnego czasu prawie za kazdym rozruchem te (paski) BARDZO MOCNO ŚWIECĄ nigdy wczesniej nie były u mnie tak widoczne jak teraz i po jakiś 5 do 10 minut znikają i znów jest wszystko ok czasem jeszcze raz sie włączą by po chwili zniknąć to dosyc irytujące zjawisko i mysle ze cos z tym wyswietlaczem jest nie tak i dodam jeszcze że jak juz zanikają te paski to jak dotykam palcem tego wyświetlacza jest wyraznie ciepły. Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedz mam nadzieje ze ktos cos bedzie wiedział w tym temacie.
tpodsiadlo - 22-12-2013, 15:13
wyswietlacz od klimy to wyswietlacz vfd - te paski to zarniki, sa zasilane wysokim napieciem (kilkadziesiat volt) i prawdopodobnie dostaja zbyt wysokie napiecie. powinienes oddac wyswietlacz do jakiegos elektronika niech sprawdzi, bo jak sie przepala to wyswietlacz przestanie dzialac, a to jest nienaprawialne (wewnatrz jest proznia)
|
|
|