To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problem z ustawieniem świateł.

JamesFord - 18-11-2013, 14:45
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problem z ustawieniem świateł.
Na początku witam serdecznie wszystkich użytkowników w swoim pierwszym poście na forum. Chciałem także podziękować użytkownikom forum Carisma, ponieważ można pozyskać tutaj wiele ciekawych i dokształcających informacji przez takiego żółtodzioba jak ja.

Przejdę jednak do sedna problemu. Otóż, robiąc ostatnio przegląd gość zauważył problem ze światłami. Nie szukałem takiego tematu na forum wcześniej ponieważ nie wiem nawet jaki tytuł wyszukiwania mógłby się do niego odnieść. Chodzi dokładnie o to, iż w trakcie zmieniani pozycji świateł z '0' na '5' występuje ciekawe zjawisko, które polega na tym że jedno światło wędruje w górę a drugie w dół w tym samym czasie. Poprawnie powinny się chyba poruszać jednakowo w górę lub oba w dół. Da się tę usterkę jakoś naprawić samemu? Co może być źle podłączone?

Druga sprawa jest taka, że chciałbym sprawdzić co mi tam z spod turbo cieknie, ale nie mogę odkręcić śrub od plastikowej pokrywy silnika, bo są cholernie zapieczone. Macie jakiś pomysł by je delikatnie poluzować? Nie chcę uszkodzić tego badziewia.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

robertdg - 18-11-2013, 19:26

Sprawdź czy silniczki sterujące reflektorami czy napewno dobrze siedzą w gniazdach i czy nie ma gdzies usterki elektrycznej w kostkach.
Osłone plastykowa silnika jakoś musi się dac odkręcić, ale trzeba to zrobić dobrym kluczem nasadowym, co najwyżej mogą się ukręcić śrubki, wyciek może być spod przepustnicy gaszącej

daniel0011 - 19-11-2013, 17:37

Mniej prawdopodobne może być, że ktoś zmieniał kostke od silniczka regulacji lampy. Są tam 3 kabelki: pierwszy to masa, drugi opuszcza światła na dół, a trzeci podnosi do góry. Może ktoś źle podłączył, nie wiem czy to możliwe :D