Problemy techniczne - Skrzynia biegów Galant 2,5
Świeżak - 21-11-2013, 00:52 Temat postu: Skrzynia biegów Galant 2,5 Witam wszystkich serdecznie, szukając jakiejkolwiek pomocy przy naprawie swojego galanta trafiłem na wasze forum, ogólnie mam problem prawdopodobnie ze skrzynia biegów w momencie gdy wciskam sprzęgło następuje dziwne buczenie a gdy puszczam wszystko cichnie.
Czytałem w którymś dziale u was, że może być to wina jakiegoś łożyska jednak obawiam się ze wymiana jego może mnie przerosnąć i chciałem wymienić cała skrzynie. Jeśli miałby ktoś takową czy znał kogoś kto może ją mieć prosiłbym o jakiś kontakt czy to meilem czy pw ;P
Lub jakby ktoś miał dużo wolnego czasu i chęć pomocy nowemu to może i bym spróbował coś ruszyć samemu
Skrzyni biegów do Galanta 2,5 1998r manual 163km
Kod ze skrzyni biegów: F5M422F6N7WB7133
robertdg - 21-11-2013, 08:18
Na biegu jałowym skrzynia chodzi cicho, jak wciśniesz sprzeglo to hałasuje, najprawdopodobniej będzie to wina lożyska oporowego (już nawet niepełne wciśnięcie sprzegła powinno wywołać ten efekt), skrzynie i tak trzeba zrzucić, ale nalezy wpierw prawidłowo zdjagnozowac usterke
milo - 21-11-2013, 15:22
Świeżak napisał/a: | w momencie gdy wciskam sprzęgło następuje dziwne buczenie a gdy puszczam wszystko cichnie. |
Też tak obstawiam że łożysko oporowe
Jak skrzynia chodzi cicho na luzie i podczas jazdy to lepiej jej nie ruszać bo mozna tylko pogorszyć , wymiana łozyska oporowego i ewentualnie docisku i tarczy tak żeby dwa razy nie rozbierać
Świeżak napisał/a: | chciałem wymienić cała skrzynie. |
A jak trafi się gorsza to znowu koszty
Świeżak - 22-11-2013, 18:59
Dziękuje za wszelkie rady skrzynia już wymontowana odezwe się wkrótce jak postępują prace tylko brak wolnego czasu moim największym wrogiem ;P
|
|
|