To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - zaparowane szyby

Anonymous - 23-01-2007, 09:34
Temat postu: zaparowane szyby
Od paru dni jestem posiaadaczem karizmy 1.9 dizel .Ostatnio jechalem w deszcz i bylo trzy osoby w samochodzie .Gdy mialem wlonczone ogrzewanie powietrza z zewnatrz to szyby mi wszystkie parowaly,a gdy przelaczylem na obieg zamkniety szybt odparowaly.Co moze byc bo szybciej mialem opla i takiego czegos nie mialem :lol:
Matejko - 23-01-2007, 10:01

u mnie objawy wystepuja dokladnie na odwrot - czyli zamkniety obieg powietrza szyby momentalnie paruja przy 4 os. w srodku, otwarty sa czyste, w starej carismie suwak musi byc w lewo na otwartym, a w nowej nie moze sie podswietlac
Anonymous - 23-01-2007, 10:02

Możesz miec co¶ zamotane przy przeł±cznikach.
Anonymous - 23-01-2007, 16:05

Sprawdze byc moze jest cos poprzestawiane

[ Dodano: 23-01-2007, 16:31 ]
U mnie jest ustawione w lewo to wychodzi ze obieg jest zamkniety a w prawo otwarty,tylko jak dam na otwarty to szyby paruja

Matejko - 23-01-2007, 16:48

to co masz angielska wersje ?? ;)

po lewej otwarty na prawo zamkniety

Anonymous - 24-01-2007, 08:06

U mnie jest dokladnie na odwrot jak na twoim zdjeciu.Byc moze atrapa przednia jest tylko zamieniona ,a gdy dam w lewo to jest obiek otwarty a w prawo zamkniety ,jak to sprawdzic
Student - 24-01-2007, 09:29

Sprawdzić po parowaniu :lol:
Matejko - 24-01-2007, 10:03

na odwrot bylo w anglikach, jesli masz wersje z normalna strona kierownicy - to obieg dziala jak na zdjeciu, czyli odwrotnie niz u ciebie, zreszta chyba nawet jesli bys mial auto po przerobce to wlasnie tez zmienia sie strona w ktora trzeba dac suwak zeby byl obieg zamkniety/otwarty, sterowanie ogrzewaniem masz po lewej ??
podaj VIN auta to sprawdze czy twoje nie zostalo wyprodukowane jako RH :P

a jak poznac czy zamykasz czy otwierasz??
jak dajesz na zamkniety to czuc opor na suwaku jak otwierasz to idzie luzno

Anonymous - 24-01-2007, 10:05

Ok dzieki za pomoc jak napisal Matejko to ja mam oznakowanie w wersji angielskiej ale dialanie jest zupelnie na odwrot.U mnie ustawienie dzwigni wyboru powietrza w pozycji cyrkulacji wewnetrznej pobiera powietrze z zewnatrz :lol: CZ win to nr nadwozia czy kilka liter lub cyfr

[ Dodano: 24-01-2007, 10:47 ]
Matejko podaj mi dokladnie co to jest ten win

Chooper - 24-01-2007, 19:24

dzek5 napisał/a:
Matejko podaj mi dokladnie co to jest ten win

numer nadwozia (na ¶cianie grodziowej pod przedni± szyb± od strony silnika wytłoczony na ¶cianie, i polakierowany :roll: :roll: :roll: :roll:

Matejko - 24-01-2007, 19:49

Chooper napisał/a:
na ¶cianie grodziowej pod przedni± szyb± od strony silnika wytłoczony na ¶cianie, i polakierowany

nie prosciej z dowodu rejestracyjnego, raczej nie powinien sie roznic :mrgreen:

Chooper - 24-01-2007, 20:13

Matejko napisał/a:
nie prosciej z dowodu rejestracyjnego, raczej nie powinien sie roznic :mrgreen:

a kto go tam wie, jak ma konsole odwrotnie, to może cyferki w dowodzie też poprzeskakiwały :mrgreen:

Anonymous - 25-01-2007, 12:03

Nie no wszystko sie zgadza auto jest sprowadzone z wloch a tam raczej nikt nie jezdzi z kierownica z prawej strony.Wczoraj jezdzilem jak padal snieg i mialem komplet w samochodzie szyby wogle nie parowaly tylko ustawilem na odwrot :)
Matejko - 25-01-2007, 18:03

no to teraz tylko dojsc czemu ktos wymienil:)
Gene - 25-01-2007, 18:19

...i przyklej karteczke pod suwakiem z dobrze rozrysownym ustawieniem :mrgreen: