To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Cewka

eve1988 - 26-11-2013, 21:49
Temat postu: [Cari 1.6] Cewka
Witam. Ostatnio za często bywam tu na forum... eh ale do rzeczy. Zaczeły sie przymrozki, odpaliłem auto i skrobie sobie szyby i przełączyl sie na gaz zaczą przez chwile nie równo chodzić, ok chłodno troche może dlatego. Wsiadam do środka ja w gaz a tu chodzi jakby na 3 garach, przegazowalem go troche i ustało wiec pojechałem.
Wrócilem do domu, było ciemno zajrzałem pod maske i błyska mi jedna cewka wiec pewnie wymiana... Teraz pytanie czy wymieniac koniecznie 2 czy wystarczy jedną wadliwą? Wymiana chyba jest prosta na moje oko?

Okazało sie dzisiaj że dwie cewki maja przebicia eh. Więc dwie do wymiany.

[ Dodano: 08-12-2013, 20:38 ]
Wiec wymieniłem fajkocewki a przy okazji chciałem przewody( lecz przewody pojada do hurtowni z powrotem ). Teraz wracajac od auta zajrzalem pod maske i dalej sie na jednej cos blyska tylko ze nie tak jak wczesniej jasno i wyraznie, w rytm pracy silnika tylko tak jak by sie swieci co jakis czas. Coś tam kiedys słyszałem ze wokół przewodów może sie jonizowac powietrze i tak świecić. Czy to prawda czy i fajkocewki bede mosiał odesłać z powrotem?
Dodam jeszcze że silnik po wymianie zaczą w końcu równo chodzic i nie telepie nim na luzie.
Sory za ewentualne błedy ale pisze z tela a to troche nie wygodne...