Carisma - Techniczne - Carisma II problem z radiem
vinvato00 - 27-11-2013, 14:56 Temat postu: Carisma II problem z radiem witam wszystkich mitsumaniaków, mam taki problem otóż zakupiłem ostatnio do mojej Carismy II elegance z 2000r nowe radyjko, tz nie nowe bo było używane, ale w każdym razie nie oryginalne, firmy JVC i pojawił się taki problem, otóż po podłączeniu radia włącza się ono normalnie i muzyka niby gra, z płyty z fm, tak jak przy oryginalnym radiu dopiero po przekręceniu klucza w stacyjce, tylko kiedy podkręcam volume powyżej 15 to radio się na chwile samo wyłącza i włącza z powrotem. pomimo tego po podłączeniu do radia wzmacniacza on także nie działa. do podłączenia radia zastosowałem przejściówke z kabli mitsubisowskich na standardowe do nieoryginalnych radii. miał ktoś podobne problemy? jak to naprawić? z góry dzięki
plecho1 - 27-11-2013, 15:14
A czy z przejściówki kabel masowy podłączyłeś albo do karoserii albo do osobnego kabla masowego podłączanego do obudowy radia?
Batmanikus - 27-11-2013, 16:11
Miałem to samo
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=81926
vinvato00 - 28-11-2013, 15:14
problem z radiem rozwiązany dałem rade sam z kumplem wszystko zrobić jak należy do zamknięcia
|
|
|