[97-04]Galant EAxA/W - Wibracje na głębokich nierównościach
Duku - 01-12-2013, 22:15 Temat postu: Wibracje na głębokich nierównościach Problem wygląda następująco: na głębokich i długich nierównościach drogi (mam na myśli bardziej zagłębienia w drodze, ewentualnie nierówne łączenie dwóch kawałków asfaltu, nie chodzi mi o dziury), tył auta ewidentnie wpada w wibracje (pod wpływem ugięcia zawieszenia na wspomnianej nierówności). Wibracje nasilają się wraz z dobijaniem auta w kierunku asfaltu. Na prostej drodze jest wszystko ok. Ma ktoś pomysł, gdzie szukać winowajcy? W lato przechodziło przegląd i wszystko było ok.
Hugo - 01-12-2013, 22:52
Amortyzatory i/lub spreżyny zawieszenia do wymiany. Nie rzuca tyłem na prawo i lewo na nierównościach?
Duku - 01-12-2013, 22:56
Szukam raczej potwierdzenia moich diagnoz:) Nie chciałem niczego sugerować. Też obstawiałem na amortyzatory, bo wiem, że nie są w najlepszej kondycji. Auto jest lekko pływające, ale to może być autosugestia. Jeżeli ktoś więcej potwierdzi, tym lepiej.
Hugo - 01-12-2013, 23:02
Duku napisał/a: | nie są w najlepszej kondycji | Zawieszenie Galanta (ogólnie wielowahaczowe) wymaga amortyzatorów sprawnych na 110%, jak piszesz, że są w nie najlepszej kondycji to są na 110% do wymiany i problem powinien ustąpić
Duku - 01-12-2013, 23:05
Dzięki. Jak Ci tak dobrze idzie, to może doradzisz i tutaj:)
http://forum.mitsumaniaki...hlight=wibracje
robertdg - 02-12-2013, 08:33
Prócz amorów sprawdziłbym jeszcze tulejki zawieszenia
|
|
|