To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - moz ektos pomoze - problem po wymianie zbiornika paliwa

tomix008 - 03-12-2013, 23:24
Temat postu: moz ektos pomoze - problem po wymianie zbiornika paliwa
Witam wiem ze to nie ten dzial ale ogolnie chodzi o silnik gdi wiec ::
Mam problem z pinin z silnikiem 1.8 gdi (przepustnica elektroniczna) mianowicie po wymianie baku który skorodowal auto przestalo wchodzić na obroty :( pracuje tylko tak do około 2 000 i więcej nie idzie ogolnie to po przygazowaniu gasnie. Podejrzewalem pompe w baku ponieważ zalozylem pompe ta która była w zakupionym zbiorniku ale niestety przelozylem swoja i dalej to samo .... może cos mieć wpływ na to ze auto odpaliłem bez podpiętego przewodu zasilającego paliwo ??? autko wypalilo paliwo i zgasło, moja glupota.. wie ktoś może co się moglo stać ???

robertdg - 04-12-2013, 07:38

Może dziwny zbieg okoliczności, jezeli to mołziwe sprawdź czy nie ma jakichś błędów, jezeli są (zapoisz kody na kartce), skasuj je i odpal auto na nowo, błędy które powróca mogą świadczyć o problemie
tomix008 - 04-12-2013, 10:41

Nie znnam sie na tych silnikach zabardzo ale czy jest mozliwosc zeby cos sie zapowietrzylo ??
czy mogla pasc pompa wysokiego cisnienia z powodu braku paliwa ??

figi - 04-12-2013, 10:53

Może warto zacząć od wymiany filtra paliwa, w jednym lub drugim baku mógł być jakiś syf. Operacja niedroga a na pewno nie zaszkodzi.
tomix008 - 04-12-2013, 11:21

Nie przygladalem sie ale wydaje mi sie ze w tym pinin nie ma filtra paliwa ?? ......
wichura1 - 04-12-2013, 11:43

Jeżeli wymieniałeś zbiornik, sprawdź czy masz dobre odpowietrzenie zbiornika. Jeżeli to odpowietrzenie, łatwo to sprawdzić. Problem powinien zniknąć przy odkręconym korku od baku. Jeżeli to nie to sprawdź filtr paliwa, jakiś filtr musi być. W Mitsubishi często jest schowany w lewej lub prawej części komory silnika, prawie w nadkolu. Poszukaj w serwisówce od Pinina. http://www.e-elektron.pl/...roPinin0002.htm Może być gdzieś w zbiorniku, bo masz 2 pompy.
ross - 04-12-2013, 20:42

wichura1,cyt sprawdź czy masz dobre odpowietrzenie zbiornika.Uwaga moja odnośnie odpowietrzenia otóż w GDI normalne jest występujące podciśnienie w zbiorniku.