Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] S40 1.9 TD szarpie przy ruszaniu
Endrjus - 06-12-2013, 17:17 Temat postu: [Cari 1.9TD] S40 1.9 TD szarpie przy ruszaniu Witam serdecznie! Dawno nie pisałem na forum ale wczoraj zakupiłem coś Mitsu-podobnego i jest okazja.
Volvo S40 1.9 TD rocznik 98, bliźniak Carismy. Podczas ruszania czuć drgania - czasem bardzo mocne czasem mniejsze. Przy zmianie na wyższy bieg jest już płynnie. Mechanicy twierdzą, że poduszki silnika są w porządku. Jakie są inne opcje oprócz tarczy sprzęgłowej?
pezet - 24-03-2014, 11:57
Mogę się podpiąć pod pytanie bo mam to samo ale w Carismie 1.9TD. Jeżdżę z tym juz pare lat. Poduszki wymienione, sprzegło wymienione (kpl.). Po wymianie sprzegła było troche lepiej, mechanik twierdził, że z czasem uspokoi się całkowicie. Niestety nic takiego się nie stało. Możliwe, że tylko zapłaciłem za sprzęgło a co było zrobione to niewiadoma...
To co jeszcze zauważyłem, to szarpanie jest większe w zimie i na zimnym silniku, po rozgrzaniu jest zdecydowanie słabsze.
Pozdrawiam
eve1988 - 24-03-2014, 18:52
na mój gust przeguby wewnetrzne moga byc przyczyna jak juz wszystko bylo wymienione.
|
|
|