To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - 10 osób pędziło 150 km/h golfem bez świateł

jawlo - 23-01-2007, 22:27
Temat postu: 10 osób pędziło 150 km/h golfem bez świateł
Cytat:
10 osób pędziło nieoświetlonym golfem 150 km/godz. w niedzielny wieczór przez centrum Suwałk. Policja dogoniła auto dopiero wtedy, gdy kierowca - choć pijany - wykazał się trzeźwością umysłu i zatrzymał się, unikając czołowego zderzenia z ciężarówką.
Jak relacjonują policjanci, golf nie zatrzymał się do kontroli i zaczął pędzić przez miasto bez świateł, wyprzedzając inne pojazdy. Policjanci doścignęli go dopiero, gdy kierowca zatrzymał się, chcąc uniknąć czołowego zderzenia z ciężarówką. Okazało się wtedy, że golfem podróżowało aż 10 osób, a kierowca miał 2 promile alkoholu w wydychanym powietrzu.

Policja zatrzymała mężczyźnie prawo jazdy oraz samochód; sprawa trafi do sądu.
:shock:

źródło

arekp - 24-01-2007, 00:01

To jaka byla srednia waga pasazerow, ze dogonili ich dopiero jak sie zatrzymali? 40kg/os? Taki news to tylko kompromitacja Policji.
harpagan - 24-01-2007, 00:45

Pomijajac tragizm tej sytuacji to troche nie chce mi sie wierzyc ze golf z 10 osobami na pokladzie pofrunal 150km/h
Hubeeert - 24-01-2007, 01:07

harpagan napisał/a:
to troche nie chce mi sie wierzyc ze golf z 10 osobami na pokladzie pofrunal 150km/h
Uwierz. To nie problem.
harpagan - 24-01-2007, 01:16

Hubeeert napisał/a:
Uwierz. To nie problem.

Uwierzyc czy rozbujac? ;)

Mam poprostu wrazenie ze jest to troche przekoloryzowanie. Rozpedzenie samochodu ktory ma dobrych pare kilo nadwagi w miescie do takiej predkosci jest baaardzo trudne chociaz moze i masz racje mozliwe
Chyba ze to jakis golf turbo a w srodku siedziala 8 dzieciakow.

Anonymous - 24-01-2007, 08:18

na podlasiu maja fantazje :D
wczesniej koles ktory jezdzil na aleji wokol fotoradaru teraz TO :shock:

McDoune - 24-01-2007, 08:25

niom, a kto mówił ze golfy są kiepskie :P :?: :mrgreen:
Anonymous - 24-01-2007, 08:53

Damowa reklama dla Golfa:
- co za osiągi
- i jaka pakowność :mrgreen:
A ja jakiś czas temu zastanawiałem się jakie kupić auto rodzinne...

akbi - 24-01-2007, 09:22

harpagan napisał/a:
Pomijajac tragizm tej sytuacji to troche nie chce mi sie wierzyc ze golf z 10 osobami na pokladzie pofrunal 150km/h

Myślę, że jeśli to byli herosi pokroju Rafała ze Szczecina, to mógł pojechać nawet szybciej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Krzyzak - 24-01-2007, 09:29

wiem, ze nie powinienem szufladkowac, ale jak jedzie golf, to od razu staje sie czujny - 90% wlasicieli to dresiarze, debile, kretyni i idioci; jak widac nie tylko moje obserwacji zachowan golfiarzy to potwierdzaja
(choc z drugiej strony wiem, ze spora popularnosc tego modelu daje to, ze statystycznie najwiecej ich widac na drogach, a jak juz cos czlowiek zapamieta, to glownie negatywne zachowanie)

harpagan - 24-01-2007, 09:59

akbi napisał/a:

Myślę, że jeśli to byli herosi pokroju Rafała ze Szczecina, to mógł pojechać nawet szybciej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No no no nie zartuj z naszej kategorii wagowej ;)

Matejko - 24-01-2007, 10:01

arturro napisał/a:
na podlasiu maja fantazje :D
wczesniej koles ktory jezdzil na aleji wokol fotoradaru teraz TO :shock:

ciekawe kiedy zobaczymy na jakims glupim filmie srebrna carisme, lub brazowe audi :P

czym ich gonili poldolotem ze ich nie mogli dogonic przy 150 ?? :mrgreen: zenada

Anonymous - 24-01-2007, 10:30

Matejko napisał/a:
ciekawe kiedy zobaczymy na jakims glupim filmie srebrna carisme, lub brazowe audi

carisme niepredko bo wyladowala w poniedzialek w serwisie i pewnie znowu postoi pol roku, a audi dzis wyjezdza do londynu.

Anonymous - 24-01-2007, 20:29

harpagan napisał/a:
troche nie chce mi sie wierzyc ze golf z 10 osobami na pokladzie pofrunal 150km/h

w dzisiejszych czasach wszystko jest mozliwe wiec w to nie watpie :mrgreen:

Anonymous - 24-01-2007, 23:03

Krzyzak napisał/a:
wiem, ze nie powinienem szufladkowac, ale jak jedzie golf, to od razu staje sie czujny - 90% wlasicieli to dresiarze, debile, kretyni i idioci; jak widac nie tylko moje obserwacji zachowan golfiarzy to potwierdzaja

:lol: jeszcze z 2 lata temu mieliśmy Golfa II, a właściwie to tata go miał. Używał go do pracy (nie zawsze "prawie" równe drogi), teraz kolejny Misiu przejął po nim tą pracę i ojciec też jest zadowolony.
Z całą odpowiedzialnościa mogę stwierdzić, że mieściliśmy się w tych 10% bo nie lubimy dresów nosić :D :twisted: :!:
Co co tego:
harpagan napisał/a:
troche nie chce mi sie wierzyc ze golf z 10 osobami na pokladzie pofrunal 150km/h

Nasz 1,6 70KM spokojnie nie dawał się zgubić większym i mocniejszym silniczkom :roll: :twisted: m.in. Vectra 2,0 i bujał się spokojnie w 4 - 5 osób do 170km/h ale max nie wiem ile bo to już nie było sprawdzane, pewnie już nie dużo więcej :mrgreen:
Ale ten mógł mieć faktycznie jakiś większy motorek.