Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Nietypowe pytanie
jasion2488 - 11-12-2013, 21:07 Temat postu: [Cari 1.6] Nietypowe pytanie Witam,
Mam nietypowe pytanie. W jaki sposób można spuścić benzynę z carismy do zera? Próbowałem za pomocą wężyka, ale on wchodzi na ok 1 metr i po spuszczeniu ok 5 l z pełnego baku nie można spuścić więcej. Czy przed bakiem są zabezpieczenia? (jak na przykład kulka w passacie). Czynność ta będzie wykonywana regularnie więc odkręcanie przewodów, pomp, filtrów każdorazowo odpada. Będe naprawdę wdzięczny za odpowiedź.
robertdg - 11-12-2013, 21:22
Na ścianie grodziowej znajduje się zasłonięta kostka diagnostyczna układu paliwowego, trzeba zdjąc kapturek i do jednego pinu doprowadzić napięcie, pompa paliwa sie załaczy i zacznie pompowac paliwo
jasion2488 - 11-12-2013, 21:48
Znam ten sposób ale mam własną pompę do spuszczenia paliwa, chodzi mi o dostanie się do baku a coś mi blokuje przed samym bakiem
.
robertdg - 12-12-2013, 07:19
We wlewie lub zbiorniku jest zabezpieczenie, zazwyczaj jest to cos ala trójelementowa układanka lub kulka ala zaworek zwrotny, ma ograniczać wydostanie się paliwa ze zbiornika, gdy auto lezy na dachu lub boku.
Inna możliwość to demontaż pompy z baku, trzeba unieść kanape z tyłu, odkręcić zaślepke w podłodze po prawej stronie i dobrać się do pompy w baku
|
|
|