To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - EA Mitsu Galant 2,5 V6 97r. - Jaco_ !

Jaco_ - 13-12-2013, 21:31
Temat postu: EA Mitsu Galant 2,5 V6 97r. - Jaco_ !
Galant 2,5 V6

Hejo!
Na forum juz trochę czasu jestem jednak nie opisalem jeszcze swojego nabytku ktory mam juz od pewnego czasu :)

Jezdzilem wczesniej Honda CRX na turbie (crx-ow mialem ogolem z 6) ktora robila czasy 5,2/100km/h a jako drugie auto do jezdzenia na codzien mialem VW vento 1,8 LPG. Postanowilem sprzedac oba i kupic jedno konkretne auto. Wybor niemal natychmiast padl na gala gdyz marzyl mi sie jeszcze z czasow za dzieciaka :)

Szukalem, szukalem i szukalem... POL ROKU SZUKALEM! ....i nie znalazlem! :D

padla wiec decyzja ze sprowadze sobie osobiscie furke z niemiec. Tak tez sie stalo. Nie wazny byl dla mnie rocznik i lift gala, wiedzialem tylko ze ma byc V6, pełna opcja i nie chce versji avance (bez obrazy panowie posiadajacy ta wersje jest ładna ale po porstu nie w moim guscie i chcialem cos wygladajacego mniej spojlerowo a bardziej elegancko :P ) za to najbardziej chcialem sport Edition i oczywiscie sedan. Pojechalem do niemcowni obejrzec 3 ogloszenia. Nie znalazlem sport ale znalazlem w bardzo ladnym, stanie stuprocentowy oryginal przedliftowy 97r. Ksiazki serwuisowe,3 kluczyki, autentyczny przebieg 186k km, drugie wlasciciel w niemcowni :) Papiery podpisane, fura zabrana do PL.

Zajechalem, papierki zalatwilem. Po okolo 4miesiacach zalozylem nowa instalacje gazowa z ukrytymi wszystkimi rurkami,parownikami, osprzetem i wlewem paliwa tak ze nie jedna osoba myslala ze to paliwo ;) Na instalacje dostalem gwarancje 2 lata i do dzis sprawuje sie swietnie.
Zdjecia ponizej sa zrobione praktycznie zaraz po przywiezieniu do pl i zarejestrowaniu go. Obecnie pare rzeczy juz sie zmienilo ale na bierzaco bede wrzucac fotki z opisem do tematu jak znajde troche wiecej czasu :)

Pozdrawiam i zapraszam do sledzenia tematu :)

PS sory za bledy ortograficzne :D

balcik - 13-12-2013, 22:27

Bardzo ładne auto:) oby dobrze sie sprawowalo i bezawaryjne bylo:)
Wnetrze naprawde super:)
Dbaj o mi¶ka!!!

promatti - 14-12-2013, 03:08

fajne autko xD sie wie :P na miniaturce w podpisie ładnie się prezentuj± ¶wiatełka co tam masz wstawione ?
Anonymous - 14-12-2013, 04:02

Ta beżowa skóra jest ¶wietna, na lato trzeba będzie zacz±ć się rozgl±dać :D
Jaco_ - 16-12-2013, 21:12

No skorka jest mega, Trzeba tylko dbac odpowiednimi srodkami :) Jaki¶ czas temu bylem w sklepie i szukalem chemii do domu i jakas kobita prosila mnie zebym poszukal jej pewnego srodka bo niedowidzi... Jak potem sie okazalo byl to srodek do czyszczenia skory naturalnej i podpytalem i mowila ze ma wlasnie u siebie w domu kanapy skórzane i od paru miesięcy juz uzywa tego ¶rodka i efekt bardzo dobry w czyszczeniu i konserwacji i rzeczywiscie. Produkt z LAKMA w takim opakowaniu jak plyny do mycia szyb bardzo dobrze dziala :)

Ponizej zamieszczam fotki zakonserwowanego podwozia. swierzo odebrany od blacharza. Kazde miejsce gdzie tylko moglaby byc jakakolwiek rdza zostalo wyczyszczone, polalowane, zakonserwowane. Auto jesli chodzi o blacharke jest w BDB stanie a nie jak większo¶ć ze wyglada ladnie z zewn±trz a kielichy juz rude itd jakie możemy znalezc na allegro w "idealnym stanie" ;) Auto jest w doskonalym stanie blacharskim i niech tak bedzie dluzej dzieki temu :) Zdjec mam wiele wiecej ale wklejam tylkko pare i nie kompletnej roboty bo znajomy juz sie denerwowal ze mu sie w robote wcinam z tym aparatem :) Ogolem zrobiony cale podwozie razem z kielichami z przodu i kazdy element ktory moglby wymagac poprawy :)

W nastepnym poscie zaprezentuje wymiane zawiechy na SACHS-a

Pozdro!

MATTNATTS - 16-12-2013, 21:58

Chyba parę razy się już mijali¶my :mrgreen:
Chyba na Niemodlińskiej niedawno.
:lol:

Bartekkita - 16-12-2013, 23:39

o konserwacji skóry masz cały oddzielny temat na forum :) Wypowiadał się nawet pracownik lederzentrum oraz wiele innych osób. Zdania s± bardzo różne, ale my¶lę, że warto poczytać :)
Skórka wiadomo fajna mam tak± sam± :D
masz boczne airbagi?

Jaco_ - 17-12-2013, 00:24

Bartekkita napisał/a:

masz boczne airbagi?

SRS no tak. Sa chyba na standardzie? :)

MATTNATTS napisał/a:
Chyba parę razy się już mijali¶my :mrgreen:
Chyba na Niemodlińskiej niedawno.
:lol:

być może ;) Jak widze innego gala zawsze podniose rekę albo mrugnę swiatlami :) Kiedys mozna sie ustawic pogadac :)

Tomek - 17-12-2013, 10:37

Jaco_ napisał/a:

SRS no tak. Sa chyba na standardzie? :)

prawie, że tak

Jaco_ - 17-12-2013, 11:17

ale prawie ze tak - czyli tylko skórzane wnetrza to posiadaly?
Tomek - 17-12-2013, 12:25

Jaco_ napisał/a:

ale prawie ze tak - czyli tylko skórzane wnetrza to posiadaly?

prawie wszystkie Galanty posiadały poduszki w fotelach
w niektórych VR-4 nie było (miały np. skórzane fotele bez regulacji elektrycznej)
i w niektórych golasach np. w BE nie występowały

Jaco_ - 17-12-2013, 15:47

Jak widać zmienilem tez ostatnio sobie blachy na małe i kwadratowe. Zrobilem je sam. Nie sa to oryginalne z urzedu komunikacji. Rozni sie moje tablica nawet od oryginalnej kwadratowej bo jest delikatnie mniejsza i wycieta na wymiar wgłębienia w zderzaku przez co bardzo fajnie sie w nim chowa pod lekkim katem :) Tablice wykonałem z maski golfa IV :P

PS. Tak wiem ze to nielegalne i moglbym za to dowod stracic i dlatego tez woze ze soba oryginalna tablice w bagazniku jesli ktos chcialby sie doczepic i zmienic zawsze moge na oryginal :)

PRZED:

PO:

mkm - 17-12-2013, 17:12

Jaco_ napisał/a:
moglbym za to dowod stracic

I masz dużo większe na to szansę, bo tablica pisz±c najdelikatniej "nie wygl±da" :wink:
Bije podrób± z daleka.
Zrób j± staranniej (czcionka, jej wielko¶ć, klejenie i podkład nie z maski Golfa :wink: ), albo zamów sobie dorobienie pod wymiar.

Jaco_ - 17-12-2013, 18:14

moze na zdjeciu tak sie wydaje ale na zywo nie jest tak zle ;) litery sa identycznej wielkosci jednak byly naklejanie i nie moglem znalezc bardziej charakterystycznych liczb takich jak "0" czy literka "O" ktore na rejestracji sa "mniej okragle". Dlatego tez wlasnie mam ze soba oryginal w bagaju zeby w razie czego zamontowac oryginal i wtedy nie moga mi zabrac dowodu jesli "usterka/niesprawnosc" pojazdu (bo tak to prawo opisuje) moze zostac naprawiona na miejscu :)
Co do zrobienia na zamowienie szukalem i szukalem i nie znalazlem firmy ktora moglaby mi to zrobic. albo robia same tablice jakies weselne albo robia kwadraty ale w standardowym rozmiarze a ja chcialem troszke mniejsza niz oryginal ;)

arturj123 - 17-12-2013, 18:21

Na drugim zdjęciu przykry widok zniszczonego garażu, czemu to tak?
Dla mnie marzenie w takim grzebać przy autach :cry: