Nasze Mi¶ki - EA Mitsu Galant 2,5 V6 97r. - Jaco_ !
Jaco_ - 13-12-2013, 21:31 Temat postu: EA Mitsu Galant 2,5 V6 97r. - Jaco_ ! Galant 2,5 V6
Hejo!
Na forum juz trochę czasu jestem jednak nie opisalem jeszcze swojego nabytku ktory mam juz od pewnego czasu
Jezdzilem wczesniej Honda CRX na turbie (crx-ow mialem ogolem z 6) ktora robila czasy 5,2/100km/h a jako drugie auto do jezdzenia na codzien mialem VW vento 1,8 LPG. Postanowilem sprzedac oba i kupic jedno konkretne auto. Wybor niemal natychmiast padl na gala gdyz marzyl mi sie jeszcze z czasow za dzieciaka
Szukalem, szukalem i szukalem... POL ROKU SZUKALEM! ....i nie znalazlem!
padla wiec decyzja ze sprowadze sobie osobiscie furke z niemiec. Tak tez sie stalo. Nie wazny byl dla mnie rocznik i lift gala, wiedzialem tylko ze ma byc V6, pełna opcja i nie chce versji avance (bez obrazy panowie posiadajacy ta wersje jest ładna ale po porstu nie w moim guscie i chcialem cos wygladajacego mniej spojlerowo a bardziej elegancko ) za to najbardziej chcialem sport Edition i oczywiscie sedan. Pojechalem do niemcowni obejrzec 3 ogloszenia. Nie znalazlem sport ale znalazlem w bardzo ladnym, stanie stuprocentowy oryginal przedliftowy 97r. Ksiazki serwuisowe,3 kluczyki, autentyczny przebieg 186k km, drugie wlasciciel w niemcowni Papiery podpisane, fura zabrana do PL.
Zajechalem, papierki zalatwilem. Po okolo 4miesiacach zalozylem nowa instalacje gazowa z ukrytymi wszystkimi rurkami,parownikami, osprzetem i wlewem paliwa tak ze nie jedna osoba myslala ze to paliwo Na instalacje dostalem gwarancje 2 lata i do dzis sprawuje sie swietnie.
Zdjecia ponizej sa zrobione praktycznie zaraz po przywiezieniu do pl i zarejestrowaniu go. Obecnie pare rzeczy juz sie zmienilo ale na bierzaco bede wrzucac fotki z opisem do tematu jak znajde troche wiecej czasu
Pozdrawiam i zapraszam do sledzenia tematu
PS sory za bledy ortograficzne
balcik - 13-12-2013, 22:27
Bardzo ładne auto:) oby dobrze sie sprawowalo i bezawaryjne bylo:)
Wnetrze naprawde super:)
Dbaj o mi¶ka!!!
promatti - 14-12-2013, 03:08
fajne autko xD sie wie na miniaturce w podpisie ładnie się prezentuj± ¶wiatełka co tam masz wstawione ?
Anonymous - 14-12-2013, 04:02
Ta beżowa skóra jest ¶wietna, na lato trzeba będzie zacz±ć się rozgl±dać
Jaco_ - 16-12-2013, 21:12
No skorka jest mega, Trzeba tylko dbac odpowiednimi srodkami Jaki¶ czas temu bylem w sklepie i szukalem chemii do domu i jakas kobita prosila mnie zebym poszukal jej pewnego srodka bo niedowidzi... Jak potem sie okazalo byl to srodek do czyszczenia skory naturalnej i podpytalem i mowila ze ma wlasnie u siebie w domu kanapy skórzane i od paru miesięcy juz uzywa tego ¶rodka i efekt bardzo dobry w czyszczeniu i konserwacji i rzeczywiscie. Produkt z LAKMA w takim opakowaniu jak plyny do mycia szyb bardzo dobrze dziala
Ponizej zamieszczam fotki zakonserwowanego podwozia. swierzo odebrany od blacharza. Kazde miejsce gdzie tylko moglaby byc jakakolwiek rdza zostalo wyczyszczone, polalowane, zakonserwowane. Auto jesli chodzi o blacharke jest w BDB stanie a nie jak większo¶ć ze wyglada ladnie z zewn±trz a kielichy juz rude itd jakie możemy znalezc na allegro w "idealnym stanie" Auto jest w doskonalym stanie blacharskim i niech tak bedzie dluzej dzieki temu Zdjec mam wiele wiecej ale wklejam tylkko pare i nie kompletnej roboty bo znajomy juz sie denerwowal ze mu sie w robote wcinam z tym aparatem Ogolem zrobiony cale podwozie razem z kielichami z przodu i kazdy element ktory moglby wymagac poprawy
W nastepnym poscie zaprezentuje wymiane zawiechy na SACHS-a
Pozdro!
MATTNATTS - 16-12-2013, 21:58
Chyba parę razy się już mijali¶my
Chyba na Niemodlińskiej niedawno.
Bartekkita - 16-12-2013, 23:39
o konserwacji skóry masz cały oddzielny temat na forum Wypowiadał się nawet pracownik lederzentrum oraz wiele innych osób. Zdania s± bardzo różne, ale my¶lę, że warto poczytać
Skórka wiadomo fajna mam tak± sam±
masz boczne airbagi?
Jaco_ - 17-12-2013, 00:24
Bartekkita napisał/a: |
masz boczne airbagi? |
SRS no tak. Sa chyba na standardzie?
MATTNATTS napisał/a: | Chyba parę razy się już mijali¶my
Chyba na Niemodlińskiej niedawno.
|
być może Jak widze innego gala zawsze podniose rekę albo mrugnę swiatlami Kiedys mozna sie ustawic pogadac
Tomek - 17-12-2013, 10:37
Jaco_ napisał/a: |
SRS no tak. Sa chyba na standardzie? |
prawie, że tak
Jaco_ - 17-12-2013, 11:17
ale prawie ze tak - czyli tylko skórzane wnetrza to posiadaly?
Tomek - 17-12-2013, 12:25
Jaco_ napisał/a: |
ale prawie ze tak - czyli tylko skórzane wnetrza to posiadaly? |
prawie wszystkie Galanty posiadały poduszki w fotelach
w niektórych VR-4 nie było (miały np. skórzane fotele bez regulacji elektrycznej)
i w niektórych golasach np. w BE nie występowały
Jaco_ - 17-12-2013, 15:47
Jak widać zmienilem tez ostatnio sobie blachy na małe i kwadratowe. Zrobilem je sam. Nie sa to oryginalne z urzedu komunikacji. Rozni sie moje tablica nawet od oryginalnej kwadratowej bo jest delikatnie mniejsza i wycieta na wymiar wgłębienia w zderzaku przez co bardzo fajnie sie w nim chowa pod lekkim katem Tablice wykonałem z maski golfa IV
PS. Tak wiem ze to nielegalne i moglbym za to dowod stracic i dlatego tez woze ze soba oryginalna tablice w bagazniku jesli ktos chcialby sie doczepic i zmienic zawsze moge na oryginal
PRZED:
PO:
mkm - 17-12-2013, 17:12
Jaco_ napisał/a: | moglbym za to dowod stracic |
I masz dużo większe na to szansę, bo tablica pisz±c najdelikatniej "nie wygl±da"
Bije podrób± z daleka.
Zrób j± staranniej (czcionka, jej wielko¶ć, klejenie i podkład nie z maski Golfa ), albo zamów sobie dorobienie pod wymiar.
Jaco_ - 17-12-2013, 18:14
moze na zdjeciu tak sie wydaje ale na zywo nie jest tak zle litery sa identycznej wielkosci jednak byly naklejanie i nie moglem znalezc bardziej charakterystycznych liczb takich jak "0" czy literka "O" ktore na rejestracji sa "mniej okragle". Dlatego tez wlasnie mam ze soba oryginal w bagaju zeby w razie czego zamontowac oryginal i wtedy nie moga mi zabrac dowodu jesli "usterka/niesprawnosc" pojazdu (bo tak to prawo opisuje) moze zostac naprawiona na miejscu
Co do zrobienia na zamowienie szukalem i szukalem i nie znalazlem firmy ktora moglaby mi to zrobic. albo robia same tablice jakies weselne albo robia kwadraty ale w standardowym rozmiarze a ja chcialem troszke mniejsza niz oryginal
arturj123 - 17-12-2013, 18:21
Na drugim zdjęciu przykry widok zniszczonego garażu, czemu to tak?
Dla mnie marzenie w takim grzebać przy autach
|
|
|