To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Outlander Turbo gdzie nowa mape

jopawpl - 22-12-2013, 11:11
Temat postu: [I 2.0T] Outlander Turbo gdzie nowa mape
Witam Forumowiczow
Od niedawna jestem posiadaczem miska 2.0T
Mam kilka pytan
: potrzebuje sprawdzony zaklad gdzie mozna zrobic remap ( najlepiej Polska polnocna)
: co ile wymienia sie olej w skrzyni i na jaki najlepiej
Dziekuej z gory za odpowiedz
Pozdrawiam I wesolych swiat

W@sio - 22-12-2013, 19:23

Witamy wśród użytkowników O1T :)

Remap na pewno zrobi Ci AutoGT w Warszawie (ASO MM)
Olej w skrzyni warto zmieniać nie rzadziej niż co 60kkm, nie mniej jednak po zakupie warto zmienić, Książka zaleca 75W90 (u siebie lałem Motula Gear).

Warto też wymienić oleje w rozdziale napędu i tylnym moście, do których idzie taki sam 90W (do siebie wlałem Castrola Axle 90W)

desti - 23-12-2013, 14:21

Witam w tym zaszczytnym gronie posiadaczy TURBO
Oleje wymieniać co 90kkm co 60kkm to już przesada
Co do softa to tak jak Wasio pisał to w auto GT lub jak ktoś chce z wysokiej ligii http://www.autops.co.uk/sportec.asp
Hm ciekaw jestem czy ktoś się orientuje ile w Polsce jest OI TURBO?

macia - 23-12-2013, 21:41

Ja na Twoim miejscu o remap zapytałbym w Ecu-Performance na Parowcowej w Warszawie :wink:
Desti - jak nie miałem, to nie widziałem wcale, teraz czujne oko kilka w samym Lublinie wychwyciło 8)

jopawpl - 24-12-2013, 12:14

Dziekuje koledzy za informacje
Mam nadzieje ze nowy nabytem bedzie sie spisywal :)
Pozdrawiam i Wesolych Swiat !

Bob27 - 24-12-2013, 23:16

Trochę się zdziwiłem pomysłem wymiany oleju w manualnej skrzyni, ale faktycznie, w serwisówce napisane jest, że co 7 lat lub 105 kkm przy normalnym użytkowaniu. Interesujące.... czy robią takie słabe skrzynie, czy to zalecenia na wszelki wypadek, nie znam przypadku, żeby ktoś miał problemy z manualną skrzynią bo nie wymieniał w niej oleju, a właściwie to chyba nie znam nikogo kto wymieniał olej w manualnej skrzyni.
jopawpl - 27-12-2013, 08:57

Tak mi to przyszlo do glowy bo zauwazylem zeczasami jak wrzucam 1 lub 2 to cos mi skrzypi :)