To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Akcje Serwisowe

pajak-78 - 04-01-2014, 19:44
Temat postu: [II 2.0 DID] Akcje Serwisowe
Witam
Mam pytanie wyczytałem ze mój outek ma wadliwą wiązkę elektryczna silnika, na liście jest numer mojego vin-u ale niestety nie dostałem żadnej informacji z MMC jak myślicie czy jak pojadę do ASO to wymienia wiązkę czy oleją temat bo outek jest po gwarancji ?
jakby ktoś szukał coś o akcjach serwisowych to można je znaleźć tu http://uokik.gov.pl/powia...p?tag=samochody

Trik - 04-01-2014, 20:55

1) Jeśli jesteś drugim właścicielem tego auta to nie dostaniesz powiadomienia, chyba że wypełniłeś "pocztówkę" z ostatniej strony książki gwarancyjnej (5 lat temu jeszcze były) i przesłałeś do MMC Polska informację o zmianie właściciela pojazdu.
2) Jadąc do aso np. przykład na przegląd, to powinni to wykonać, ponieważ sprawdzają po vin ewentualne akcje przywoławcze dla danego modelu.
3) Jeśli nie jeździsz do aso na przeglądy, to po prostu tam podjedź i powiedz, że vin twego auta jest w ogłoszeniu uokik i żeby czynili swoją powinność. Akcje przywoławcze są darmowe.

Bizi78 - 04-01-2014, 21:36

pajak-78 napisał/a:
myślicie czy jak pojadę do ASO to wymienia wiązkę czy oleją temat bo outek jest po gwarancji ?

Ja po zakupie swojego MSS (miał już 10lat) przy okazji przeglądu zimowego spytałem o akcje naprawcze.
Okazało się że podlegają wymianie przewody hamulcowe od zbiorniczka i wszystko bez problemu za free wymienili :D .

lexus - 05-01-2014, 16:41

najlepiej zadzwonić i podać vin a oni podadzą termin akcji naprawczej ,od ręki raczej tego nie zrobią .a zrobią na pewno.
pajak-78 - 05-01-2014, 19:26

Dzięki Panowie za info :) we wtorek zadzwonię i się dowiem co i jak tak na marginesie później napisze jak działa ASO w Gorzowie wielkopolskim
Mam tez pytanie jak można sprawdzić historie serwisowa mojego outka ? ile za to biorą w ASO ?

Bizi78 - 05-01-2014, 20:16

Kiedyś pytałem w ASO o ogólnopolską bazę napraw gwarancyjnych to dostałem info, że Mitsu w Polsce nie ma czegoś takiego :? .
Jak masz książkę serwisową to znajdź adres gdzie był serwisowany i podzwoń.
Choć nie zawsze ASO jest chętne na podanie takich informacji osobie postronnej :wink: .
Oczywiście możesz spytać w swoim ASO, może mają inne układy w sieci :D .