To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Problem z elektroniką

mario sc - 05-01-2014, 13:29
Temat postu: [Cari 1.6] Problem z elektroniką
Witam mam problem z moją caryską , najpierw zaczęło się od centralnego zamka (otwierały się tylko przednie drzwi ) auto jężdziło jak zawsze do casu . Nagle w trakcie jazdy zaczęła się robić dyskoteka . najpierw zapalił się ABS , potem radio się wyłączyło i załączyło, potem dmuchawa ,climatronik zaczęło szaleć i zaczeło słabnąć i zgasło próbowałem odpalić ale echo kontrolki się świeciły , podpiołem na kable i odpalił ale na parę minut i to samo akumulator całkiem padł. zakupiłem nowy aku i jest identycznie a nie chcę ryzykować bo mam lpg i szkoda aku Proszę o pomoc :oops:
plecho1 - 05-01-2014, 15:18

Na początek przeczyść główną masę przykręconą do karoserii obok akumulatora. Często słaba masa potrafi przysporzyć wiele dziwnych problemów.
Bizi78 - 05-01-2014, 15:30

Może coś nie teges z alternatorem :? .
robertdg - 05-01-2014, 18:43

Sprawdź tak jak podpowiadaja koledzy powyżej, mase na silniku oraz napięcie ładowania, wygląda na to, że alternator odmówił posłuszeństwa, albo cos się stało z wiązką elekrtczną silnika ;-)
Jak się okaże że wina alternatora to go zdemontuj i w sosnowcu na łakach jest dobry zakład naprawiający altenatory ;-)

mario sc - 06-01-2014, 19:47

mase sprawdziłem i wydaje mi się że jest ok, i teraz dzisiaj paliłem auto i raz zapalił i robiło się to samo a potem już nie chciała palić a z tym alternatorem to ja niewiem gdzie jest . na łąkach ? na jakiej ulicy i to jest elektryk , elektronik? może ktoś mi poleci dobrego elektronika lub elektryka samochodowego z Sosnowca i musi mieć oprogramowanie mitsubishi bo z tego co słyszę to niektórzy nie mają pozdrawiam dzięki za rady bo ja jestem zielonkawy
robertdg - 06-01-2014, 19:55

http://autoelektro.info.pl/
Jest to zakład któremu trzeba zawieżć zdemontowany alternator, oni nie zajmują się typowo mechaniką, tylko regeneracją podzespołów elektrycznych/elektronicznych, jezeli chodzi o region to napewno dobry i sprawdzony elektromechanik jest w Dąbrowie Górniczej na ulicy Ornej 17

eve1988 - 06-01-2014, 20:52

A takie małe pytanko check się swieci lub kontrolka ładowania gdy zapali?
a swoją drogą też obstawiał bym alternator lub regulator napięcia.

mario sc - 07-01-2014, 15:13

check ani kontrolka ładowania nie świecą i rozładowało mi nowy akumulator czyli nie ładuje to chyba ten alternator , zawoże go jutro do elektryka zobaczymy dam znać dzięki

[ Dodano: 07-01-2014, 15:14 ]
a jeszcze pytanko jaki jest aperaż w carismie przy full wyposażeniu i ile KOSZTUJE?dzięki