Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Brak prądu w gniazdach zapalniczki i podłokietn
bary77 - 06-01-2014, 11:35 Temat postu: [II 2.0 DID] Brak prądu w gniazdach zapalniczki i podłokietn Mam problem z niedziałającymi gniazdami zapalniczki i gniazdem 12V w podłokietniku. Gniazdo w bagażniku działa bez problemu choć nie znalazłem do niego osobnego bezpiecznika. U mnie problem powstał przez uszkodzoną ładowarkę do GPS - po włożeniu w gniazda przestawały działać. Bezpieczniki sprawdziłem i dla pewności wymieniłem na inne ale gniazda nadal nie działają. Co teraz powinienem sprawdzić, czy gniazda mają jeszcze jakieś inne swoje zabezpieczenia? Jak się do nich dobrać i czy w ogóle jest sens tam grzebać? Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tym temacie.
Bizi78 - 06-01-2014, 12:09
bary77 napisał/a: | Bezpieczniki sprawdziłem |
W kabinie też .
Grzesiek_o - 06-01-2014, 14:02
Sprawdź bezpieczniki w kabinie za schowkiem przy lewym kolanie kierowcy. Musisz wyjąć schowek i je zobaczysz bezpieczniki. Dostęp jest chusteczkowy. O ile pamiętam, każde gniazdo ma swój bezpiecznik.
Bizi78 - 06-01-2014, 14:58
Przednie gniazdka są na jednym bezpieczniki nr.13 a gniazdo w bagażniku na osobnym nr.19.
Tak przynajmniej mówi instrukcja obsługi .
bary77 - 06-01-2014, 17:06
Tak jak wspomniałem, sprawdziłem bezpieczniki zgodnie z instrukcją i bezpiecznik jest cały. Wymieniłem go dla pewności na inny i nic to nie dało a więc to raczej nie bezpiecznik. Co to zatem może być?
Grzesiek_o - 07-01-2014, 09:06
Weź miernik (woltomierz) lub żarówkę, miękki drucik i cienki gwóźdź. Bezpieczniki od góry mają dziurki - do sprawdzania bez wyjmowania. Jak tam masz prąd to prawdopodobnie masz uszkodzony kabel zasilający gniazda - złamany, przecięty lub opalony. Brak masy - raczej nie bo w dwóch gniazdkach mało prawdopodobne.
patrycjuszek - 07-01-2014, 11:15
Ładowarka też ma swój bezpiecznik we wtyczce. Szklana rurka z drucikiem.
bary77 - 07-01-2014, 11:37
Ładowarki sprawdzałem, tylko jedną mam uszkodzoną która to zresztą jest sprawcą braku prądu w gniazdach. Zamieniłem bezpieczniki 13 z 19 i w bagażniku tak jak był nadal jest prąd a w środku nadal nie ma - tym sposobem wykluczyłem jedną z przyczyn czyli to nie bezpieczniki.
rezon - 07-01-2014, 16:58
Zdejmij tylną pokrywę tunelu i sprawdź czy dociera prąd do gniazda
bary77 - 07-01-2014, 17:04
Jak zdjąć pokrywę - czy wystarczy szarpnąć i zatrzaski puszczą? Po bokach są jakieś cztery zaślepki, czy tam są jakieś wkręty?
rezon - 07-01-2014, 17:08
wystarczy dobrze pociągnąć, jest na zatrzaskach. Nic nie odkręcasz
bonito - 08-01-2014, 08:25
Moim zdaniem nie ma sensu rozbierać - w środku nie ma żadnych bezpieczników, a raczej kable nie uległy spaleniu . Na pewno sprawdziłeś bezpieczniki ?
Jeżeli jednak musisz to robić, trzeba pociągnąć do góry za krawędź bliższą deski rozdzielczej plastikowy element, który zawiera wgłębienia na napoje, wtedy wyjdzie cały panel razem z gniazdem zapalniczki. Rozbiórka tylnego panelu to demontaż kolejnych elementów, szczegóły w instrukcji serwisowej (numer 52A-8):
http://www.outlander-foru...0006400-52A.pdf
bonito
bary77 - 08-01-2014, 11:44
Problem rozwiązany.
Okazuje się że prąd dochodził do gniazdek bo po zdjęciu tylnej osłony podłokietnika (faktycznie wystarczy szarpnąć mocniej i odchodzi - dzięki rezon) jest super dostęp do kabelków i żaróweczka pokazuje prąd. Bezpieczniki więc są w porządku a jedynym winowajcą okazały się gniazda zapalniczek które okazały się popalone. Naprawę gniazd ogarnął już elektryk w cenie 50 zł za sztukę. Stwierdził że miały spalone zabezpieczenia (każde gniazdo ma swoje dodatkowe zabezpieczenie). Wszystko teraz śmiga bez problemu, ale dla potomnych może taka informacja się przyda.
rezon - 08-01-2014, 21:55
bonito napisał/a: | Moim zdaniem nie ma sensu rozbierać - w środku nie ma żadnych bezpieczników, a raczej kable nie uległy spaleniu | Przy spaleniu ładowarki różne rzeczy mogły się dziać, co się zresztą potwierdziło. Skoro sprawdzał bezpieczniki, to bez problemów można było sprawdzić napięcie na kablach. Kabel mógł się przepalić "po drodze". Na szczęście wystarczyło wymienić czy naprawić gniazda.
Na szczęście pamiętam wpis na forum innego użytkownika i sam też sprawdzałem kable z wejściem audio do RF które były podciągnięte do tylnej ścianki. Pociągnięcie tylnej ścianki było chyba prostsze
|
|
|