To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Oznaczenia orginalnych części

wikkal - 10-01-2014, 22:06
Temat postu: [II 2.0 DID] Oznaczenia orginalnych części
Koledzy mam pytanie. Wczoraj kupiłem oryginalne końcówki drążków do Outlandera II o nr katalogowym 4422A018 i takie też oznaczenie znajdowało się na opakowaniach, jednak po wyjęciu z opakowania okazało się, że na końcówkach znajdują się oznaczenia TRW [145PLN/ szt.] czy powinienem je reklamować...?
mitsu00 - 10-01-2014, 22:32
Temat postu: Re: Oznaczenia orginalnych części
wikkal napisał/a:
Koledzy mam pytanie. Wczoraj kupiłem oryginalne końcówki drążków do Outlandera II o nr katalogowym 4422A018 i takie też oznaczenie znajdowało się na opakowaniach, jednak po wyjęciu z opakowania okazało się, że na końcówkach znajdują się oznaczenia TRW [145PLN/ szt.] czy powinienem je reklamować...?

A uwazasz ze Mitsubishi robi wlasne czesci......? :wink:
W Avenie wymienialem wczoraj klocki i tarcze na przedniej osi. Opakowanie Toyota, a w srodku na czesciach znaczki BOSCH :mrgreen:

wikkal - 10-01-2014, 23:14

wcześniej użytkowałem opla zafirę i tam na oryginałach były znaczki GM w tym również na końcówkach drążków, stad moja wątpliwość i pytanie...
Ciekawe czy te części "orginalne" różnią się jakością w stosunku do części sprzedawanych w sieci IC (cena 60PLN) jak myślicie ?

Trik - 10-01-2014, 23:24

Końcówki kupiłeś w ASO czy gdzie indziej. Do Lancera końcówka jest w zbliżonej cenie (135pln). Nie wiem jak z jakością tych za 60pln, ale na części w ASO masz 2 lata gwarancji. :wink:
wikkal - 10-01-2014, 23:43

kupiłem poza ASO ale facet zapewnia że handluje tylko oryginalnymi częściami (http://allegro.pl/lancer-outlander-koncowka-drazka-kierow-4422a018-i3849725756.html) i dlatego zastanawiam się czy nie reklamować .. :(
Pozdrawiam

[ Dodano: 10-01-2014, 23:58 ]
Firma TRW oferuje te końcówki pod swoim numerem JTE7731 i można je dostać w znacznie niższej cenie np. http://sklep.intercars.co...&msg=MITSUBISHI OUTLANDER II (CW_W) 2.4 Końcówka drążka kierowniczego - %26ESRC%3DS&se=T :( To tak dla informacji i refleksji ....

mitsu00 - 11-01-2014, 10:38

wikkal napisał/a:
kupiłem poza ASO ale facet zapewnia że handluje tylko oryginalnymi częściami

[ Dodano: 10-01-2014, 23:58 ]
Firma TRW oferuje te końcówki pod swoim numerem JTE7731 i można je dostać w znacznie niższej cenie np. http://sklep.intercars.co...&msg=MITSUBISHI OUTLANDER II (CW_W) 2.4 Końcówka drążka kierowniczego - %26ESRC%3DS&se=T :( To tak dla informacji i refleksji ....

Myslalem ze kupiles w ASO. W takim wypadku reklamowalbym.

wikkal - 11-01-2014, 12:04

A wiec sytuacja wygląda tak: zadzwoniłem do dwóch autoryzowanych serwisów i faktycznie "oryginalne" końcówki drążków o nr 4422A018 sygnowane są znakiem TRW SI z wyglądu są identyczne jak końcówki JTE7731 firmy TRW ciekawe czy jakość jest ta sama ...? Co o tym sądzicie ? Proszę o dyskusję ...
mitsu00 - 11-01-2014, 15:28

wikkal napisał/a:
A wiec sytuacja wygląda tak: zadzwoniłem do dwóch autoryzowanych serwisów i faktycznie "oryginalne" końcówki drążków o nr 4422A018 sygnowane są znakiem TRW SI z wyglądu są identyczne jak końcówki JTE7731 firmy TRW ciekawe czy jakość jest ta sama ...? Co o tym sądzicie ? Proszę o dyskusję ...
Chlopie, o co ty w takim razie robisz tyle kaman....? O 60 zl? Nie od dzisiaj przeciez wiadomo ze kupujac ta sama czesc w ASO w porownaniu z pierwotnym producentem, placisz marze i to dosyc soczysta. A juz MMC Polska sa mistrzami w narzucie kosmicznych marz na czesci.
Np spinka do blokady kola zapasowego do Outlandera za 19zl, albo 1 ori tarcza hamulcowa do OII w ASO za 525zl. Kupilem komplet tarcz na obie osie razem z klockami BLUEPRINT poza ASO i razem z wymiana zaplacilem 800zl. Przejechalem na tym komplecie prawie 50tys km zanim sprzedalem auto. Wiem ze nastepny wlasciciel na przednich klockach jeszcze dojechal 10kkm zanim je wynmienil. Daje ci to cos do myslenia? Chcesz placic normalne ceny za czesci do OII, to nie zagladaj do ASO, tylko np na www.iparts.pl (sam tam duzo kupuje) lub do Intercars:a.

wikkal - 13-01-2014, 21:16

Ciekawe jakiego producenta montowane są "oryginalne" tarcze i klocki w naszych O II ? Niebawem czeka mnie wymiana kompletu na przednią oś...
markowoj - 13-01-2014, 21:31

wikkal napisał/a:
Ciekawe jakiego producenta montowane są "oryginalne" tarcze i klocki w naszych O II ? Niebawem czeka mnie wymiana kompletu na przednią oś...

Kolega chyba nie zagłębił się w tematy bo chyba żaden forumowicz nie chwali oryginalnych hamulców i prawie każdy zakłada zamienniki , bo lepsze i tańsze niż w ASO . pozdrawiam.

wikkal - 13-01-2014, 21:53

Trochę poczytałem i też nie założę "oryginałów" bo jak widać nawet po końcówkach drążków "oryginały" to pojęcie względne :-( .
Pozdrawiam: