To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Gdzie jest wlew oleju do skrzyni biegów w carismie 97r 1.6

karpin87 - 12-01-2014, 12:23
Temat postu: Gdzie jest wlew oleju do skrzyni biegów w carismie 97r 1.6
Witam mam problem ze zlokalizowaniem wlewu oleju w skrzyni biegów, jest tam sporo korków i śrub które potencjalnie pasowały by do wlewu oleju. pomocy jeśli jest jakiś schemat lub zdjęcia tej skrzyni, wiem że jest to skrzynia francuska i wchodzi tam 3.4l oleju. pytanie czy można się tam dostać od góry otwierając maskę czy to gdzieś niżej??
plecho1 - 12-01-2014, 12:34

Można wlewać odpowietrznikiem który jest na górze skrzyni lub korkiem kontrolnym do sprawdzania poziomu oleju. Jest on umiejscowiony od przodu samochodu - skrzyni.
karpin87 - 12-01-2014, 12:39

jak podniosę maskę, jest korek który można odkręcić ręcznie. Jeśli macie jakieś fotki gdzie to dokładnie wlać i gdzie jest wylot to bym prosił. Powiedzcie mi jeszcze jak zlikwidować wyciek z e skrzyni na elementach łączących?? Myślałem o ośmiorniczce oczyścić wszystkie elementy, odtłuścić i zaspawać ośmiorniczką? czy uszczelka jakaś jest??
eve1988 - 12-01-2014, 15:08

Jak otworzysz maskę spòjrz na skrzynie i na obudowie od strony chłodnicy jest taki plastikowy korek motylkowy trudno go z czymś pomylić. odkręcaez go i lejesz olej az zacznie sie przelewać przez ten sam otwór. A w którym miejscu masz dokładnie ten wyciek?