Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pilna Pomoc proszę o poradę
ktps - 17-01-2014, 21:18 Temat postu: [Cari 1.6] Pilna Pomoc proszę o poradę witam.jestem nową użytkowniczką tego forum.Więc proszę o wyrozumiałosc:)
Mam wielki problem....Mam "lekką" awarię swojej carismy.Po krótce napiszę o co chodzi.Mechanik (kuzyn)naprawiał koło (wahacz i gumę na przegub).Wszystko niby ok ale okazało się,że do wymiany jest jeszcze jakaś inna część(krzyżak przegubu wewnętrznego) jak to wszystko rozkręcił to z krzyżaka została tylko jedno ramię w całości reszta się rozleciała jedna cześć spadłą na ziemia a kawałek drugiej wpadło do skrzyni.I to pojawia się problem.Kuzyn wyciągnął skrzynie i niespodzianka nie umiemy jej otworzyć.Proszę o podpowiedz(filmik,zdjęcia....itd)jak to rozebrać!!!(przepołowić na pół).Niby na 2-3 cm się otworzy a dalej nie!Mam w oczach czarną wizję,że bedę musiała kupić nową skrzynie.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Katarzyna
nytsug - 17-01-2014, 21:23
Wejdź w MANUALA Carismy - tam masz opisane wszystkie elementy, które wchodzą w skład skrzyni oraz elementy łączenia. Sprawdź co zostało odkręcone a co ewentualnie zostało. Ciężko powiedzieć gdzie jest problem jak się nie wie co zostało odkręcone.
Tutaj masz instrukcję serwisową: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448
Ale ogólnie, to co piszesz wskazuje, że nie została odkręcona jedna ze śrub łączących skrzynię. Pamiętam jak rozpołowiałem skrzynię to jedna śruba jest w dziwnym miejscu na górze. Popatrz tam.
ktps - 18-01-2014, 10:28
Dziękuję za podpowiedz
[ Dodano: 18-01-2014, 10:32 ]
Skrzynię właśnie otworzyli wypadł jakiś kawałek metalu.Teraz nie można jej złożyć!!!
|
|
|