Problemy techniczne - TPS + Evoscan 1,8GDI poliftowy - rozkminka czy prawidłowa ?
cezare - 18-01-2014, 11:09 Temat postu: TPS + Evoscan 1,8GDI poliftowy - rozkminka czy prawidłowa ? Witam,
dogrzebałem się na forum do parametrów w EVOSCANIE że żeby otrzymać wartość TPS'a w Volt'ach trzeba delikatnie zmienić parametr... jak niżej na fotce
opisał to user saphire ( dziękować !!!),
(...)podał że u niego na biegu jałowym TPS uchyla się na 12,95%.
Nie mam pojęcia dlaczego autor programu Evoscan wstawił tak „nie serwisowy” przelicznik dla tego parametru, ale można go łatwo zmienić.
Te procenty wynikają ze wzoru x*100/255, czyli x=12,95/100*255=32,375
Aby otrzymać wartość w Voltach należy potraktować „x” zależnością:
TPS w Voltach =x*0,02, czyli: 32,375*0,02=0,6475 Volt. (...)
czyli u mnie wygląda to tak
a wiec tak testując na włączonym zapłonie - bez pracy silnika
otrzymałem wykres wciśniętej przepustnicy na maxa
i to samo w spoczynku i wykres niżej
porównałem odczyt z serisówką i ZONK
Pytania :
dobrze to rozkminiam ?
mam problem z wolnymi obrotami na ciepłym silniku - przepustnica czysta
śmieszna bo kiedy auto się toczy choćby bardzo wolno na luzie - obroty są OK stabilne
w momencie zatrzymania - zaczyna się wariactwo .. czy moze to być właśnei przestawiony TPS ? auto kupiłem nie dawno - i widać ze w TPS było wkłuwane = ruszane.
a gdzieś wyczytałem że przekroczenie tego 0,6 u mnie = problem dla ECU przełączania z mieszanki na mieszankę ..
dobrze to czuję ? - ruszać TPS'a ? korygować ?
bo co mi spokoju nie daje = w spoczynku bez wciskania otrzymałem wynik dobry - z przedziału czyli 4,56 ... prosiłbym żeby ktoś zweryfikował moje na razie bzdury ... zeby ew skasować wątek mogący kogo innego wprowadzić w błąd.
|
|
|