To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Naprawa części elektrycznych - przewidywane k

Cink - 18-01-2014, 12:51
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Naprawa części elektrycznych - przewidywane k
Witam, może mój temat nie jest pilny, oraz nie jest największej wartości, jednak chciałbym rozpocząć pierwsze przymiarki pod względem budżetu na Carismę w roku 2014.

Dlatego też może osoby które już wykonywały w warsztatach modyfikacje które podam poniżej, będą pomocne i określą średni zakres cen jeśli chodzi o naprawy.

Jako iż stan techniczny mojego samochodu jest dobry, chciałem przejść do rzeczy na które do tej pory nie zwracałem uwagi, lecz wymagają wreszcie swojej kolejki na pracę, mianowicie:

- naprawa mechanizmu prawej szyby od kierowcy (szyba nie działa z przycisku od kierowcy, ani od strony pasażera)
- naprawa mechanizmu poruszania lewym lusterkiem (również nie reaguje)

Oraz coś z innej beczki, mianowicie:

- zespawanie przednich świateł z oryginalnymi zaczepami. (Auto miało lekki kontakt ze ścianą, przez co światła lekko wywaliło z plastikowych zaczepów i lekko odstają).

Jeśli ktoś zna orientacyjne ceny powyższych usług, byłbym wdzięczny. Może akurat ktoś robił podobne rzeczy, przez co ma pojecie :)

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc :)

robertdg - 18-01-2014, 16:30

Odnośnie sterowanie szyby i lusterka to trzeba posprawdzać wiazke elektryczną i mechanizm, cena zalezna od tego co jest uszkodzone, co do naprawy mocowań reflektora to trzeba zdemontować lampe i zawieżć do zakładu co się zajmuje spawaniem plastyku
rasiak1980 - 18-01-2014, 18:35

Kup reflektory z anglika rozmontuj i przełóż odbłyśnik ewentualnie sprawdź bo czasami jedyną różnicą w reflektorach z Anglików to sposób mocowania żarówki po prostu jest nieco przekrecona spawaniu plastiku bym zbytnio nie ufał ojciec miał dzwonka w swojej Cari i identyczny problem. miał spawane zaczepy wytrzymało to pół roku a spawane było w warsztacie zajmującym się tym. W końcu kupił zamiennik.
remi - 08-02-2014, 10:09

podnośnik szyby kupiłem na szrocie za 40 zł. Jednak najpierw sprawdź czy on się posypał.