Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Tylne Lampy
PUU - 18-01-2014, 15:52 Temat postu: [I 2.0] Tylne Lampy WITAM ! Mam problem ze znalezieniem tylnej lewej lampy do outlandera 2,0 z 2004r. Te na Allegro wyglądają inaczej niż moje, tzn. mają okrągłe światło cofania. U mnie to światło jest umieszczone w podstawie lampy i ma bardziej prostokątny kształt. Muszę wymienić taką lampę. Proszę o pomoc !!
Haiku - 18-01-2014, 22:12
Ale że co ? Mamy pomóc zmienić Ci lampę ?
Zapodaj chociaż jakieś zdjęcia: link allegro i zdjęcie Twojej obecnej lampy.
albercik83 - 18-01-2014, 22:27
Różnica pewnie taka że lampy przed i poliftowe i dlatego jest problem hehe pozdro
PUU - 18-02-2014, 21:57
Koledzy Forumowicze !!! ja dalej w temacie lampy tylnej do Otlandera z 2004r. Szukam takiej lampy (tylna lewa), która ma w dolnej części zintegrowane światło cofania i kierunkowskaz. Może ktoś wie gdzie można taką lampę kupić. W razie potrzeby prześlę zdjęcie lampy na e-maila!
marcin123 - 19-02-2014, 11:44
czasami trafiają się na ebay
Jaro1974 - 16-05-2014, 11:14
To ja podepnę się pod ten temat ale z nieco innym zapytaniem. Otóż w wersji przedliftowej w światłach pozycyjnych tylnych znajduje się żarówka dwuwłóknowa. Obok niej siedzi żarówka od światła stop jednowłóknowa. Moje pytanie dotyczy żarówki dwuwłóknowej (tej która znajduje się po zewnętrznej stronie). Dlaczego ona się tam znajduje skoro włókno 21W jest niewykorzystane?
elektryk - 16-05-2014, 22:23
Jaro1974 napisał/a: | To ja podepnę się pod ten temat ale z nieco innym zapytaniem. Otóż w wersji przedliftowej w światłach pozycyjnych tylnych znajduje się żarówka dwuwłóknowa. Obok niej siedzi żarówka od światła stop jednowłóknowa. Moje pytanie dotyczy żarówki dwuwłóknowej (tej która znajduje się po zewnętrznej stronie). Dlaczego ona się tam znajduje skoro włókno 21W jest niewykorzystane? | Taki mamy klimat... a tak na serio to myślałem kiedyś o tym i na mój gust w ramach optymalizacji mitsubishi wzięło tę wiązkę z innego pojazdu. Może też chodziło że nie ma typowej żarówki 5W (do świateł pozycyjnych) w rozmiarze W21W. Albo żarówka W21/5W jest jakoś dedykowana do tylnych świateł.
Jaro1974 - 18-05-2014, 09:56
Dzięki za odpowiedź. Tak w sumie myślałem że być może wiązka została wzięta żywcem z airteca. No cóż trzeba się po prostu pogodzić z tym że tak ma być i nie inaczej.
|
|
|