To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szczerbata Cari ;)

pieszczoch - 18-01-2014, 16:13
Temat postu: Szczerbata Cari ;)
Chciałem Wam dziś opisać moją cari ;)

Autko zakupione zostało w sierpniu 2013r. Pochodziło z kalisza, ale mi wystarczyło po nie jechać zaledwie 50km do Sieradza.
Sprzedająca Pani była miła i sprzedała samochód za niecałe 3500zł :D

Był to mój upatrzony samochód przez dłuższy czas, i udało się.
Wróciłem do domu i wiadomo, pierwsze przeglądy itp. Podstawowe czynności, paski, filtry itp.

Aaa, no tak, jest to silnik 1.9TD, wersja GLX, liftback :D
(zdjęcia będą jak aparat wróci z naprawy)
Początkowo nie byłem przekonany do diesla, ale mimo tylko 90KM jest naprawdę żwawy i potrafi osiągnąć niemałe prędkości :D

I cóż, samochodzik towarzyszy mi już kilka miesięcy, przez ten czas nie zawiódł mnie ani razu :D Pali na każde życzenie, po prostu bezawaryjne :D
Cóż mogę więcej opisać, o tym jak jest wygodny itp to już każdy wie :D moja wersja ma klimatyzację (coś nie działa, ale mi nie zależy), wspomaganie, wszystkie elektryczne szyby i lusterka i nie wiem coo jeszcze :D generalnie bogato wyposażone :P Brak mi tylko skóry.

Co już zrobiłem...
podstawowe czynności dbania o samochód. Generalnie jestem pedantem i dbam bardzo o czystość ;d Zmieniłem podświetlenie zegarów, dodałem oświetlenie schowka i tunelu.
Z podświetleniem stóp się nei udało. bo nie chce mi się ściągać podsufitki :D
Sam też zrobiłem zabezpieczenie antykorozyjne, progi, podłoga, było kilka dni zabawy z farbami i bitexem :D

Co w planach:
-zmiana felg, bo jeżdżę na oryginalnej stali 14'' ;s

W sumie to tyle, była myśl o zmianie zawieszenia na -35, ale autko na tyle dobrze trzyma się drogi, że jest to zupełnie zbędne :D

Wady?
hmmm, zarysowanie na tylnym nadkolu ;/, brak skóry, brak jednej nerki w grillu :D (dlatego szczerbata)

Chyba nic więcej nie ma co pisać, bo każdy zna ten samochód, ale i tak chciałem się pochwalić, bo jak dla mnie jest świetny, zarówno na pierwszy jak i każdy kolejny samochód :D

Z opóźnieniem, ale w końcu mam aparat, mama wróciła do zdrowia i sesja trochę odpuściła :)
Zdjęcia są, samochód brudny i sceneria nie za bardzo, ale w weekend z dziewczyną ogarniemy jakieś lepsze, może nawet w berlinie jakieś się zrobi;]

I tak jak widać na zdjęciach samochodzikowi w ostatnim czasie pyknęło 240kkm, bo miał nieplanowaną podróż do Belgii :)
Ale wszystko znosi bardzie dzielnie :)
Ostatnio stukało coś z przodu, ale po wymianie sworznia wszystko jest cichutko :D

P.S. W tle "żółtek" mojego taty ;D

Pozdrawiam

Hugo - 18-01-2014, 23:27

pieszczoch napisał/a:
Z podświetleniem stóp się nei udało. bo nie chce mi się ściągać podsufitki
A co ma podsufitka do podświetlenia na podłodze? :wink: Jak szukasz kabla od lampki podsufitowej to na 99% jest pod plastikiem na przednim lewym słupku.
mkm - 19-01-2014, 20:27

pieszczoch, foto mile widziane :wink:
Rób nawet cyrklem :mrgreen:

pieszczoch - 02-02-2014, 22:05

Hugo i tu Cię zaskoczę, bo tam idzie jeden albo 2 kable, wiem, że żaden nie z tych co potrzeba ;d bo dłuuugo to męczyłem

mkm nie chcę wrzucać byle zdjęć, znajdę jedno z wakacji to wrzucę ;) a aparat odbieram we wtorek i porobię kilka zdjęć ;]
Sorry, że z takim opóźnieniem, ale mam ogrom na głowie ;)

Dzięki za zainteresowanie :D