Pajero Ogólne - Amortyzator do pajero??
Anonymous - 26-01-2007, 19:35 Temat postu: Amortyzator do pajero?? Hej mam pytanie odnośnie handlarzy amortyzatorami... Szukam już długo na aukcjach internetowych i każdy mówi ze albo nie ma albo nowe a jak już ktoś miał to za astronomiczną cene.. Wiem ze ta część jest droga ( sklep 1200zł) ale nie ma jak jej zdobyć używki... A przytcze taką sytuację gość z którym nawiązałem kontakt mówi mi ze u niego amor koszuje 1800zł!!! ?? Jezeli ktos z was takimi częsciami handluje lub wie o kim to to sprzedale był bym wdzięczny .Interesuje mnie używka, z 3punktową regulacją .... dzięki z góry i pozdrawiam
Anonymous - 26-01-2007, 20:07
hehehe
niestety takie ceny są nowych (juz przerabiałem ten temat), używek nie radze.
osobiście założyłem nowe gazowe utwardzane (250 zł/szt)
Hubeeert - 27-01-2007, 17:50
A ja polecam kontakt z japaneze - namiary w dziale Kupie/Sprzedam Temat o polecanych sprzedawcach czesci.
Pozdrawiam
Anonymous - 27-01-2007, 20:00
Dyzio napisał/a: | hehehe
|
dlaczego nie polecasz używek? ale u mnie jest głupi problem bo u mnie wszystko jest dobrze tylko ten siłownik jest urwany i amorek wylany i trza wymienić i to tylko jeden!!??
Anonymous - 27-01-2007, 20:17
mich-z93 napisał/a: | Dyzio napisał/a: | hehehe
|
dlaczego nie polecasz używek? ale u mnie jest głupi problem bo u mnie wszystko jest dobrze tylko ten siłownik jest urwany i amorek wylany i trza wymienić i to tylko jeden!!?? |
amortyzatory wymienia sie tylko parami, ponieważ gdy jeden jest nowy a drugi stary różnica w skuteczności nadal jest za duża (pracuje w SKP - sprawdzaliśmy kilka razy)
natomiast amortyzatory używane nigdy nie są pewne co do skuteczności i stanu technicznego, szkoda czasu i kaski zeby wwymieniac kilka razy i testowac czy te są ok!!
Gene - 29-01-2007, 09:00
Dodam tylko, ze to dosyc wazna czesc i duzo zalezy od jej stanu technicznego. Dyzio ma calkowicie racje. Lepiej samemu nie dochodzic do podobnych wnioskow tylko zastosowac sie do wskazowek.
Anonymous - 30-01-2007, 20:25
no oki ale jak juz bym wymienił na te bez regulacji to jaka one by miały twardość?? i czy dobrze współgrały by z tym i przednimi?? a jak to się ma do terenu?? przechyły ??
A jak już jesteśmy na przechyłach to czy te nowe amortyzatorki zmieniłyby jego możliwości terenowe?
Anonymous - 31-01-2007, 09:17
nie sparawdzałem jak jest z wymianą dwóch, polecam wymiane wszystkich czterech,
nie mam tez pojęcia jak jest w głębokim terenie
natomiast w lekkim terenie jak i na szosie jest super,
auto wykożystuje głównie turystycznie( nad jeziora, w góry, do lasu i czasami pobawic sie troche w błocie ale nie za duzym)
mam KAYABA utwardzone wszystkie 4 szt., polecam
pozdro
Anonymous - 31-01-2007, 18:48
to mi nic nie mówi........ bo ja mam dosyc ciężką sprawę, wszystkie amory wychodzą ponad 55% sprawnośći a ten jeden prawy tylny jest wylany i wyłamany silniczek i tzra mi tylo jeden ten jeden... i tylko oto mi chodzi... ale wy mówicie że nie warto kupowac uzywek bo to kicz i sie zmieszałem moze od początku ?? a odnosnie tego japan car?? to w końcu firma...musze jeszcze popytać.. a jakby tak kupić załozyc i potem na badania ?? Moze jednak warto??
Anonymous - 31-01-2007, 19:01
55 % na takie wielkie opony i auto nie jest za ciekawy wynik, ja miałem troche wiecej i zmieniałem i jak dla mnie to jest o niebo lepiej, ale to juz kwestia gustu,
ogólnie możesz próbować, czemu nie, daj zanc jak Twoje próby poszły i na czym zakończyłeś !!
moje zdanie znasz.
powodzonka
Anonymous - 02-02-2007, 18:26
Dyzio napisał/a: | 55 % na takie wielkie opony i auto
|
55% ma te wylany a resza wychodzi o wiele lepiej ..... spóróbuje z jap1an car jeszcze raz ale wielkie dzięki
[ Dodano: 25-06-2007, 10:40 ]
"auto wykożystuje głównie turystycznie( nad jeziora, w góry, do lasu i czasami pobawic sie troche w błocie ale nie za duzym)
mam KAYABA utwardzone wszystkie 4 szt., polecam "
A jaki one maja skok? Nie huśtają? A przechyły- zjazdy i podjazdy? Nie żebym się zapuszczał w teren tylko, żyje na takim terenie gdzie o górkę nie trudno a amortyzatory odgrywają tu dużą rolę. Oryginały maja regulację i na miękkich poszaleje, a na tych KAYABA to niewiem...
|
|
|