Chcę Kupić Pajero - szukam dalej czy warto kupić
piotrek-klin - 03-02-2014, 13:19 Temat postu: szukam dalej czy warto kupić Witam kolegów z forum szukam dalej pajero i znalazłem o to takie ogłoszenie i proszę was o opinie i uwagi odnośnie tego auta ps...
będę wdzięczny pozdro
http://allegro.pl/mitsubi...3935091472.html
PiotrKw - 03-02-2014, 18:02
U handlarzy wszystkie są w świetnym stanie . Lakier super jak na 15 lat .
Coś mnie się wydaje , że miałem z nim( z człowiekiem ) styczność w 2010 r , nie polecam .
W ogóle Starogard Gdański to zagłębie cudotwórców , coś jak w Wielkopolsce Pleszew
gpls - 03-02-2014, 18:14
PiotrKw napisał/a: | U handlarzy wszystkie są w świetnym stanie . Lakier super jak na 15 lat .
Coś mnie się wydaje , że miałem z nim( z człowiekiem ) styczność w 2010 r , nie polecam .
W ogóle Starogard Gdański to zagłębie cudotwórców , coś jak w Wielkopolsce Pleszew | lub Gniezno w Wielkopolsce.
Nigdy przenigdy nie kupię auta z komisu. W moje włożyłem 10tys zeby było w stanie bdb
piotrek-klin - 04-02-2014, 09:57
witam dzięki za odp..
wiem ze to komis handlarz ale nikt na sile nie wciska (też jestem uprzedzony) zawsze można sprawdzić i się targować a jak nie to niech się goni ale do rzeczy mi chodzi o środek czy wszystko na miejscu i o bude czy nie kombinowana np. przeszczep angola itp. pozdrawiam
ps ciężko jest cos dobrego kupic a jak sprzedają to prawie wszyscy to handlarze
seba314 - 04-02-2014, 11:52
jak dla mnie to, widac ze auto bylo specjalnie przygotowane do sprzedazy. komora i sam silnik byly myte a to nie wrozy najlepiej, srodek tez widac wyprany ale wykladziny przy fotelach nie doczyscili. widac ze byly palone papierochy w srodku. lakier pewnie tez troche przepastowany ale to wszystko nie musi dyskwalifikowac tej fury od kupna. jesli nie masz daleko to obejrzyj go w towarzystwie dobrego fachowca od blach i mechaniki. powodzenia w zakupach
PiotrKw - 04-02-2014, 12:31
piotrek-klin napisał/a: | zawsze można sprawdzić i się targować |
Najlepiej , że masz połowę drogi między Sławnem a Starogardem do Zbyszka2m (e-pajero)
Zaproponuj handlarzowi niech przyjadą , Ty przyjedziesz , umów przegląd u Zbyszka za parę zł i..... wszystko będzie jasne
czortunio - 04-02-2014, 15:56
Cytat: | umów przegląd u Zbyszka za parę zł i |
Może podać konkretnie ile tj. parę złotych. Dla niektórych parę złotych, może być dużo za dużo. Sam jestem ciekaw
PiotrKw - 04-02-2014, 17:13
czortunio napisał/a: | Może podać konkretnie ile tj. parę złotych. |
Nie wiem , Panowie muszą to ustalić między sobą sami , czy propozycja cenowa jednego będzie do zaakceptowania przez drugiego . Na pewno dobrze wykonana praca ( a taką na pewno zrobią u Zbyszka chłopacy na warsztacie ) wymaga zapłaty , nie jałmużny .
Choć pamiętam jak kupowałem mojego, Zbyszek pomógł mi nie oczekując zapłaty , a ja uniknąłem zakupu strucla od kombinatorów . I było to po moim pierwszym telefonie wykonanym do niego . Wcześniej nie znaliśmy się .
Tak więc nieraz nie wszystko przekłada się na pieniądze .
gpls - 05-02-2014, 19:38
piotrek-klin napisał/a: | ciężko jest cos dobrego kupic a jak sprzedają to prawie wszyscy to handlarze | Dobre są drogie.
Handlarz sprzedaje po to żeby zarobić i w dodatku musi mieć niską cenę żeby sprzedać (bo musi sprzedawać bo z tego żyje),
a właściciel sprzedaje bo chce kupić inny lub nowszy samochód.
Zupełnie inny cel transakcji tych dwóch panów.
PiotrKw - 06-02-2014, 07:12
gpls napisał/a: | a właściciel sprzedaje bo chce kupić inny lub nowszy samochód. |
W dużej mierze masz rację ale nie zawsze nieraz właściel sprzedaje bo.... nie ma już nerwów do napraw i gotówki do podnoszenia "wartości" swojego pojazdu , który z dnia na dzień jest coraz mniej wart
Wtedy często jego działania są zbieżne z działaniami handlarza , choć motywacja inna
|
|
|