To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] zmienny kolor wskazówek

magisterek - 04-02-2014, 23:49
Temat postu: [EAxx] zmienny kolor wskazówek
witam. dało by rade zmontować coś takiego w naszych miskach? wideo
Witek vel Mysza - 05-02-2014, 06:11

Lepiej od razu kupić wsiuńską vectrę...
m6riano - 10-02-2014, 04:55

coś takiego robiłem u Joann w E33A:
http://www.youtube.com/watch?v=PoG2t98M4yo

[ Dodano: 10-02-2014, 04:57 ]
A tak mam u siebie:
http://www.youtube.com/watch?v=9MolGO0r4Sg

Witek vel Mysza - 10-02-2014, 07:43

Dyskoteka gra, a z tymi niebieskimi to by mi ślepia zaropiały. PS. coś się bryka przegrzewa ;)
WreX - 10-02-2014, 13:54

m6riano, wygląda to jak licznik z Need for Speed :mrgreen:

ale co kto lubi ;]

Misiek :) - 11-02-2014, 19:34

Zrobienie takiego nie wydaje się trudne... Kuujesz niebieskie, białe i czerwone ledy. Montujesz je wokoło wskaźnika (prędkościomierz, obrotomierz, temperatura czy poziom paliwa) i masz 2 opcje:
Trudniejsza - dajesz drucik do wskazówki do zstyka konkretne diody przy położeniu
Łatwiejsza - Montujesz i wszystkie się palą, są skierowane na lwskazówkę która pobiera światło z tej diody, do której jest aktualnie skierowana.
Biała dioda, żeby było gładkie przejście, słabo może świecić.
A galant jeździ z jednym kolorem podświetlenia, a te przejścia są pokazane jako demo możliwości.

Witek vel Mysza - 11-02-2014, 21:36

Misiek :) napisał/a:
Trudniejsza - dajesz drucik do wskazówki do zstyka konkretne diody przy położeniu
chyba żart
Misiek :) - 12-02-2014, 21:26

Witek vel Mysza napisał/a:
chyba żart

mówię jak najbardziej poważnie. Dajesz jeden kabelek (np +) na stałe do diodek, potem drugi kabelek (w tym momencie -) podłączas do wskazówki. Jak się obraca żarówka do przełącza na kolejne diody.
Masakryczne wykonanie, ale teoretycznie możliwe.

Owczar - 12-02-2014, 22:44

mówię jak najbardziej poważnie. Dajesz jeden kabelek (np +) na stałe do diodek, potem drugi kabelek (w tym momencie -) podłączas do wskazówki. Jak się obraca żarówka do przełącza na kolejne diody.
Masakryczne wykonanie, ale teoretycznie możliwe.

Uwierz mi, to nawet teoretycznie nie jest możliwe. Ta wskazówka nie może mieć jakiegokolwiek oporu.

magisterek - 13-02-2014, 13:01

ooo to niebieskie jest super ;) niestety dla mnie zegary muszą być super jasne jakoś tak się przyzwyczaiłem już