To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJX 96-02] colt 97r 1,3 nie wchodzi na obroty POMOCY

Anonymous - 26-01-2007, 23:53
Temat postu: [CJX 96-02] colt 97r 1,3 nie wchodzi na obroty POMOCY
witam, 2 tyg. temu strowadzilem z niemczech mitsubishi colt 97r z silnikiem 1,3 jeszcze duzo nim nie jezdzilem ale wstepnie jestem bardzo zadowolony bo spelnia wszystkie moje oczekiwania , jedynym mankamentem jest to ze nie mozna go wbic na obroty poniewaz przy gwaltownym wcisnieciu gazu auto zachowuje sie jak by nie otrzymywalo wystarczajacej ilosci paliwa i zaczyna sie "dławić" - bo nie wiem jak to inaczej nazwac , natomiast wolno stopniowo wciskajac pedal gazu auto wchodzi na obroty bez problemu , bylem juz u kilku lokalnych mechanikow i niestety nic mi nie poradzili na ten problem jedynie powiedzieli ze mam jechac na komputer i nim dokladnie wybadac co to moze byc - natomiast na komputerze jeszcze nie bylem moze ktos z Was mial podobny problem lub wie jak go rozwiazac i jakie to sa mniejwiecej koszta ? dodam iz wymienilem juz filtr paliwa , filtr powietrza , filtr oleju pozdrawiam oraz prosze o odpowiedz.
josie - 27-01-2007, 10:25

Wygląda coś jakby lewe powietrze - zobacz czy wszystkie wężyki siedzą na miejscu, czy nie ma żadnej dziurki po jakimś. Szczególnie w okolicach kolektora ssącego.
Anonymous - 27-01-2007, 13:46

mi naprzykłąd jak padła lambda to też nie wkrecał się tak żwawo na oborty... też warto sprawdzić. Chooper mi ją badał napewno jak go zapytasz to ci pomoże :)
Anonymous - 28-01-2007, 01:00

Kto/co to jest ten chooper :) ? dajcie mi do niego namiary :) ) pozdrawiam oraz prosze zglaszac w dalszym ciagu w czym moze tkwic wada, myslicie ze badanie komputerowe wykaze w czym problem ? pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow!
Chooper - 28-01-2007, 16:21

a jak spalanie, w normie, czy podwyższone ??
Anonymous - 28-01-2007, 16:52

mam podobny problem napisalem o tym w poscie tym wczesniejszym idenytczne objawy ja jeszcze musze przeczyscic przepustnice
Anonymous - 28-01-2007, 22:09

jesli chodzi o spalanie to wydaje mi sie ze troszeczke zbyt wiele pali , ponad norme wiecie co to jest ? please
kamilek - 28-01-2007, 22:13

kumanprx napisał/a:
troszeczke zbyt wiele pali

Sonda lambda sprawdzona? Jakie wytwarza napięcie?

Anonymous - 28-01-2007, 22:42

nie wiem nawet co to jest ta sonda i ta lambda bede musial sie udac do mojego mechanika , jutro najlepiej pojade z autkiem na komputer i moze tam mi cos powiedza :) a moze to bedzie przeplywomierz ?
Chooper - 28-01-2007, 22:48

wymień sondę lambda (wpięta w układ wydechowy przed katalizatorem, czteroprzewodowa, wtyk kostki masz w tylnej części silnika)
Anonymous - 29-01-2007, 16:55

dzisiaj bylem po raz drugi na komputerze i ponownie mi nikt nic nie wybadal mam pytanie , na ile % bedzie to ta sonda lambda ? bo dzisiaj bylem w serwisie gdzie mieli mi zbadac komputerowo to powiedzieli rowniez ze moze to byc ta sonda po czym zbadali jakims amperomierzem czy czyms napiecie w niej i powiedzieli ze sie cos nie zgadza prosze o odpowiedz jakie sa mniejwiecej koszta tej sondy moje auto to : colt rocznik 97 poj. 1,3 prosze podajcie mi adres do aukcji na allegro z sonda do tego auta po rozsondnej cenie oraz napiszcie czy to wg. Was bedzie ona i czy warto podjac ryzyko jej zakupu gdyby ewentualnie to nie byla ona ? pozdrawiam oraz prosze o odp.
Anonymous - 29-01-2007, 17:02

na amperomierzu powinno to przyjmowąc wartości od 0 do 1 cyklicznie, czyli raz ku 0 a potem ku 1 było już gdzieś to opisywane dokłądniej musisz poszukać. Mogą ci ją też zbadać badając spaliny :) . Mi np. na komputerze nie wyskakiwał żaden bład, może dlatego że miała ona w sobie jeszcze jakieś życie :D

koszta to około 100 zł +/- 50 zł zależy jakiej firmy.

Zapytaj Japaneze albo www.fota.pl możliwości masz wiele

Chooper - 29-01-2007, 17:52

na woltomierzu :P
Anonymous - 29-01-2007, 18:54

Chooper, wiesz że ja się nie znam tylko pamiętam co ty robiłeś, skoro mówisz woltomierz to woltomierz, mój błąd :oops:
Anonymous - 01-02-2007, 00:31

no nierstety do dzisiaj mi sie nie udalo tego naprawic , znacie kogos kto sie dobrze zna na tych sprawach i do kogo moglbym podjechac w celu naprawy auta? chodzi mi o kogos z okolic woj kuj-pom moze znalazl by sie jakis fachowiec ?