To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - P0101 - Mass Air Flow Sensor

NuMeR - 10-02-2014, 20:31
Temat postu: P0101 - Mass Air Flow Sensor
Hejka

Dzisiaj jadać sobie bez szaleństw wywaliło mi check engine ;( mówię kurczaki pieczone ;P. ale spokój przecież mam OBD2 podłączyłem wczytałem Torque i pokazało mi błąd P0101 czyli Mass Air Flow Sensor inaczej Przepływomierz czy ktoś spotkał się już z takim błędem ? Co robić czyścic czy od razu kupić nowy ? W poprzednim aucie Nissan Navara nic nie dało się czyścić musiałem zakupić nowy i było po problemie tu widzę ze całość wygląda nieco inaczej.

Dzieki za odp. pozdrawiam

Bizi78 - 10-02-2014, 20:34

NuMeR, na forum nie używamy wulgaryzmów, nawet wykropkowanych :evil: .
Po drugie po co trzy takie same posty :?: .

mitsu00 - 10-02-2014, 20:40

U mnie w 2.2 przeplywomierz padl przy 90 tys km. Na szczescie poszlo na gwarancji. Wymienili na npwy i klopoty sie skonczyly.
NuMeR - 10-02-2014, 20:40

Aaa ok sory za k.. ponioslo mnie ;P a 3 tematy nie wiem czemu forum strasznie dlugo dodawalo mi ten temat i teraz widze ze dodalo go 3 razy ;(
lexus - 10-02-2014, 23:43

raczej wymiana ,jest tego pełno w necie (Pierburg VW)jedyna rzecz którą musiałem wymienić (niedawno przy 110tyś)na 6,5roku nie licząc uszczelki pompy paliwa
NuMeR - 21-02-2014, 10:18

Obeszło się bez wymiany wymontowałem cały układ dolotowy i okazało się ze w serwisie przy wymianie filtra powietrza i filtra paliwa źle to wszystko zmontowali i zaciągało lewe powietrze gdzieś bokiem ;( teraz jest OK i błąd się nie pojawia.
mitsu00 - 21-02-2014, 11:27

NuMeR napisał/a:
Obeszło się bez wymiany wymontowałem cały układ dolotowy i okazało się ze w serwisie przy wymianie filtra powietrza i filtra paliwa źle to wszystko zmontowali i zaciągało lewe powietrze gdzieś bokiem ;( teraz jest OK i błąd się nie pojawia.
Niech zgadne? Fachmeni z Lisciastej znowu sie popisali....? :mrgreen:
NuMeR - 04-03-2014, 14:01

Nie to nie oni, robił mi jakiś młody mechanik w Auto Naprawa. Dziwne bo ja tez bym się nie zorientował jak bym nie rozkręcił całego układu żeby wsadzić filtr trzeba wszystko rozkręcić żeby wsadzić nowy inaczej te dolne uchwyty nie chcą wejść na swoje miejsce.
mitsu00 - 04-03-2014, 17:44

NuMeR napisał/a:
Nie to nie oni, robił mi jakiś młody mechanik w Auto Naprawa. Dziwne bo ja tez bym się nie zorientował jak bym nie rozkręcił całego układu żeby wsadzić filtr trzeba wszystko rozkręcić żeby wsadzić nowy inaczej te dolne uchwyty nie chcą wejść na swoje miejsce.

leszek044 - 06-03-2015, 20:36
Temat postu: Re: P0101 - Mass Air Flow Sensor
NuMeR napisał/a:
Hejka

Dzisiaj jadać sobie bez szaleństw wywaliło mi check engine ;( mówię kurczaki pieczone ;P. ale spokój przecież mam OBD2 podłączyłem wczytałem Torque i pokazało mi błąd P0101 czyli Mass Air Flow Sensor inaczej Przepływomierz czy ktoś spotkał się już z takim błędem ? Co robić czyścic czy od razu kupić nowy ? W poprzednim aucie Nissan Navara nic nie dało się czyścić musiałem zakupić nowy i było po problemie tu widzę ze całość wygląda nieco inaczej.

Dzieki za odp. pozdrawiam

Witaj,jakiego programu i interfejsu używasz bo chciałem coś zakupic do diagnostyki OII 2.0 DID.
Jak możesz to podaj linka do jakiejś strony....:)

NuMeR - 06-03-2015, 20:54

Mam cos takiego OBD2 ELM 327 poszukaj na alledrogo teraz powinno być cos nowszego lub mniejszego. Przed zakupem zapytaj czy będzie kompatybilne z twoim autem.

Pozdrawiam