To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prośba o sprawdzenie Lancera Śląsk

szkyrtka - 11-02-2014, 17:09
Temat postu: Prośba o sprawdzenie Lancera Śląsk
Witam , mam na oku Lancera 1.8 http://otomoto.pl/mitsubi...-C32017025.html przebieg mocno podejrzany, legenda pana z "autoplacu " trzymająca się w miarę kupy ;]. Auto kupione w Danii przez kobitkę przy niskim przebiegu wg książki w 2011 miało 16k nalatane używane w wawie, oni kupli z ubezpieczalni malowany i wymieniony tył i przód zderzak po lekkim dojechaniu, ma znaleźć zdjęcia. Brak z przodu takiej osłony która jest z dołu. No i prośba o spr tego samochodu oczywiście pokryje koszty.
Uwex - 11-02-2014, 18:53

szkyrtka - ale co to znaczy sprawdzenie tego Lancera ? Bo widzę, że auto stoi w Żorach i Ty też jesteś z Żor.
szkyrtka - 11-02-2014, 19:06

Chodzi o kogoś kto wie gdzie zajrzeć , co sprawdzić co by to nie było 3 w 1 czyli 1 z trzech . Gość mi go odpalił trochę aku przysiadło stoi to się rozładowało, no ogólnie czy to nie jakiś wynalazek i czy taka wersja z wyposażeniem pasuje, w bagażniku jest subwoofer jest tam jakaś lepsza wersja audio nie pamiętam i nie mogę znaleźć tej nazwy.
jaca87 - 11-02-2014, 21:36

Dziwi brak świateł przeciwmgielnych co sugeruje że zderzak mógł być wymieniany po kosztach. Ta wersja miała je w standardzie więc uważaj bo cena też podejrzana.

Jeśli będziesz poważnie zainteresowany nie wahaj się zainwestować 300 zł na sprawdzenie w ASO.

szkyrtka - 12-02-2014, 15:33

Dziękuje za info pytałem o te halogeny pan stwierdził że taka wersja - trochę mnie to zastanowiło, lepsza wersja wyposażenia i nie ma halogenów. Przeszukuje net może coś znajdę , właśnie chodzi mi o kogoś kto wyłapie takie niuanse.
jurekschroda - 12-02-2014, 15:59

To wersja Intense, tylko zastanawia brak przeciwmgielnych w przednim zderzaku. W Intense zawsze były halogeny. Sprzedawca mówi, że w tej wersji ich nie było ?
He he, to co robi włącznik przednich halogenów na manetce po lewej stronie kierownicy ? ( widać przy powiększeniu zdjęcia) :mrgreen:

Zresztą, z przodu na pewno jest zderzak od Invite ( w tym roczniku w Invite nie było halogenów) - przód Intense powinien wyglądać tak: http://otomoto.pl/mitsubi...-C32134457.html

Jeśli chodzi o audio to jest to Rockford Fosgate - 9 głośników z basowym, zmieniarka na 6 płyt w konsoli środkowej no i wzmacniacz. Gra przyzwoicie.

bart210 - 12-02-2014, 18:28

Wersja Intense miała nakładki obniżające na przednim zderzaku.
szkyrtka - 12-02-2014, 19:15

Dziękuje za informacje szukam dalej. Wyszukałem dziś i porównałem wersje czyli tanim kosztem zrobione i może się trafi klient.
Luk - 12-02-2014, 21:50

jurekschroda napisał/a:
He he, to co robi włącznik przednich halogenów na manetce po lewej stronie kierownicy ?

To nie jest włącznik halogenów, tylko ogólnie przeciwmgielnych. On włącza tylne i (jeśli są) przednie. Ja mimo, że nie mam przednich, też mam taką gałkę do włączania tylnego przeciwmgielnego.

miksell - 16-02-2014, 16:52

jaca87 napisał/a:
j bo cena też podejrzana.

A ile to jest normalna cena za Lancera?

mjsystem - 16-02-2014, 17:03

Cena to rzecz względna. Ta kwota nie odbiega ostrzegawczo od ogółu. Natomiast fakt, że auto było bite pozostaje.
Tomekcm - 16-02-2014, 20:42

Kolego jak auto było z Danii to można sprawdzić jego przebieg- jest zapisywany przy przeglądach.
szkyrtka - 17-02-2014, 04:51

Z przebiegiem jest także wg pana z placu auto w 2011 miało 11000 km na przeglądzie jest w książce tyle, ale w przebiegi to ja raczej nie wierze.
mjsystem - 17-02-2014, 11:21

szkyrtka napisał/a:
ale w przebiegi to ja raczej nie wierze.

Czy kupisz auto z przebiegiem 20 czy 60 tys km to nie ma takiego znaczenia. Unikaj aut po naprawach blacharskich poza ASO. Lancer pokryty jest ocynkiem a niewłaściwa naprawa szybko zemści się w tym miejscu rudą.

jurekschroda - 24-02-2014, 14:29

Luk napisał/a:
jurekschroda napisał/a:
He he, to co robi włącznik przednich halogenów na manetce po lewej stronie kierownicy ?

To nie jest włącznik halogenów, tylko ogólnie przeciwmgielnych. On włącza tylne i (jeśli są) przednie. Ja mimo, że nie mam przednich, też mam taką gałkę do włączania tylnego przeciwmgielnego.

A przeciwmgielne to nie halogeny ? :wink:
Powiększ sobie zdjęcie to zobaczysz na tym pierścieniu, że jest na nim symbol przeciwmgielnych przednich.... których nie ma w tym aucie. :?