Space Star Ogólne - [MSS DID] poduszka silnika prawa (rozrząd)
KryniuDiD - 12-02-2014, 11:28 Temat postu: [MSS DID] poduszka silnika prawa (rozrząd) witam
panowie zauwazyłem ze poduszka silnika prawa jak rusze reka przod tył to widac ze chodzi sobie tak ma byc ?czy wymiana??niby wyglada ok niewiem moze ktos cos wie pozdro
1,9 did 102 konie
drtymf - 12-02-2014, 19:31
Nie, nie ma tak być - do wymiany.
Prawidłowo zamocowana i sprawna poduszka przy mocowaniu do silnika nie ma prawa chodzić bo jest na śrubach natomiast przed ruszaniem się przód/tył zabezpieczają ją takie dwa gumowe kołnierze po dwóch jej stronach między blachami mocowania.
Poza tym o ile dobrze pamiętam to tuleja środkowa jest na tyle długa że praktycznie wchodzi na styk między te dwie blachy.
U mnie w każdym bądź razie sztywno siedzi nawet nieprzykręcona do silnika.
drtymf - 12-02-2014, 19:31
Nie, nie ma tak być - do wymiany.
Prawidłowo zamocowana i sprawna poduszka przy mocowaniu do silnika nie ma prawa chodzić bo jest na śrubach natomiast przed ruszaniem się przód/tył w uchwycie karoserii zabezpieczają ją takie dwa gumowe kołnierze po dwóch jej stronach między blachami mocowania.
Poza tym o ile dobrze pamiętam to tuleja środkowa jest na tyle długa że praktycznie wchodzi na styk między te dwie blachy.
U mnie w każdym bądź razie sztywno siedzi nawet nieprzykręcona do silnika.
|
|
|