To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Ktoś mi uszkodził próg. Da się to naprawić?

Batmanikus - 14-02-2014, 10:35
Temat postu: [Carisma] Ktoś mi uszkodził próg. Da się to naprawić?
Jakaś menda zrobiła kuku mojemu miśkowi. To musiało się stać w ciągu 2-3 dni. Ewidentnie ktoś uderzył, tylko czym? Nie ma śladu żadnego szurnięcia, brak obcego lakieru... Masakra, jakaś tajemnica... Winnych nie znajdę więc nie ma co się pieklić (choć mam wnerwa niemiłosiernego), lepiej czym prędzej to naprawić. No właśnie da się to jakoś naprawić?

Na zdjęciu tego nie widać ale blacha wokół tej "kulki" (?) jest wepchnięta na większym obszarze.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

nytsug - 14-02-2014, 10:47

Mi to wygląda na haka ta okrągła wgniotka, ale to wgniecenie po bokach to dziwne. Chyba, że ktoś ma krótkiego haka np. w busach jest hak niżej a rama prawie nad nim. Obstawiałbym jakiegoś busika.

Naprawa? Bez sensu jest wybijanie progu na zewnątrz, ponieważ trzeba wiercić dziurę, szpachlować i malować jakbyś tak chciał zostawić i będzie rdzewieć. Moim zdaniem najlepiej kup sobie dokładki oryginalne na progi, założysz i skryjesz to a poza tym lepiej autko będzie wyglądać:) widzisz - są jakieś pozytywy

Batmanikus - 14-02-2014, 11:01

Ale ta mała wgniotka to pikuś wokół tego jest wielka locha (wgniecenie) na jakieś 15 cm. Do tego wszędzie odłazi lakier więc coś z tym i tak będzie trzeba zrobić bo po zamontowaniu dokładki będzie szpara :( :(

Dzwoniłem w pewne miejsce gdzie wczoraj byłem zaparkowany przez półtora godziny, tam są sklepy budowlane. Monitoring mają ale dopiero po 13 będą wiedzieć (pracownicy) czy kamery nagrywają w dzień...

nytsug - 14-02-2014, 11:07

Jak założysz nakładkę to niczego nie będzie widać bo nakładka dochodzi praktycznie pod same drzwi i pod spodm pod próg daleko. Możesz po prostu to przytrzeć papierem i zabezpieczyć przed korozją.

Jak zadzwoniłeś to oni teraz przeglądają monitoring czy to nie któryś z nich bo jak tak to kamery w dzień nie będą nagrywać:)

Batmanikus - 14-02-2014, 11:13

Zadzwoniłem do fitnesu :mrgreen: A magazyny są na przeciwko i po bokach :mrgreen:
robertdg - 14-02-2014, 18:19

Oddać do blacharza, młotkiem odśrodkowym wyciągnie, wyrówna szpachlówką i pomaluje, opcja maskowania pogorszy stan - przyśpieszy korozje