Off Topic - jesteśmy siłą w sporcie zimowym
rumak11 - 16-02-2014, 08:02 Temat postu: jesteśmy siłą w sporcie zimowym mamy więcej złota niż na olimpiadzie letniej, zostałem fanem sportów zimowych
Tomek - 17-02-2014, 12:29
Cytat: | jesteśmy siłą w sporcie zimowym |
nie chcę studzić zapału, ale niestety nie jesteśmy żadną siłą, żadną potęgą
4 złota wiosny nie czynią,
idzie nam nieźle jedynie w skokach, jeśli mowa o drużynie, a i to bez większego szału
co nieco czasem łyżwiarze dorzucą, no i Justyna
Bródka był faworytem do medalu na 1500 m niewątpliwie, bo to jego dystans
poza tym jest straszna bieda
nie ma ani infrastruktury (lodowiska, tory saneczkowe, bobslejowe, snowboardowe) ani kasy na sport
a już totalnie żenujące jest, że sportowcy, faworyci do medali, muszą po internecie zbierać kasę na wyjazd, albo pokazywać cycki i gołe tyłki w gazetach, żeby dopiąć budżet
mjsystem - 17-02-2014, 12:41
tomek84 napisał/a: |
nie chcę studzić zapału, ale niestety nie jesteśmy żadną siłą, żadną potęgą |
No jak nie?? A nasza narodowa piłka nożna???
gulgulq - 17-02-2014, 12:45
mjsystem napisał/a: | tomek84 napisał/a: |
nie chcę studzić zapału, ale niestety nie jesteśmy żadną siłą, żadną potęgą |
No jak nie?? A nasza narodowa piłka nożna??? |
no tak..
w ślizganiu się na boisku jesteśmy potęgą
Tomek - 17-02-2014, 12:50
mjsystem napisał/a: |
No jak nie?? A nasza narodowa piłka nożna??? |
mowa o sportach zimowych
bo siłą jesteśmy, w sportach drużynowych (piłka ręczna, siatkówka) i żużlu
mjsystem - 17-02-2014, 12:54
tomek84 napisał/a: |
mowa o sportach zimowych |
Wiem, ale nie mogłem się powstrzymać.
Co jakiś czas są jednostki, które powodują emocje: Małysz, Kowalczyk, Stoch, Czerkawski...
[ Dodano: 17-02-2014, 12:55 ]
Cytat: | mamy więcej złota niż na olimpiadzie letniej, zostałem fanem sportów zimowych |
Wracając do tej wypowiedzi... Ilu było fanów F1 przed i po Kubicy a ilu w trakcie?
No własnie...
gulgulq - 17-02-2014, 16:15
Cytat: | Co jakiś czas są jednostki, które powodują emocje: Małysz, Kowalczyk, Stoch, Czerkawski... |
Gortat, Radwańska, Włodarczyk, Lewandowski, Janowicz, Gollob ...
mamy bardzo dużo sportowców klasy światowej i tak na prawdę nie mamy się czego wstydzić
pewnie jakby poszukał w niszowych dyscyplinach to jeszcze sporo mistrzów by się znalazło
sveno - 17-02-2014, 17:37
rumak11 napisał/a: | zostałem fanem sportów zimowych | to mnie szczerze denerwuje: sezonowcy.
mjsystem - 17-02-2014, 18:07
gulgulq napisał/a: | Gortat, Radwańska, Włodarczyk, Lewandowski, Janowicz, Gollob . |
tomek84 napisał/a: | mowa o sportach zimowych |
gulgulq - 17-02-2014, 18:45
wiem wiem
ale zaokrągliłem bo cudze chwalicie a swego nie znacie ;P
DominikFurtel - 03-03-2014, 09:06
Witam
Mam pytanie, które mnie dręczy od ostatnich igrzysk - Dlaczego nasza drużyna nie grała w hokeja ??? na olimpiadzie zimowej grają wszystkie drużyny czy top 10 najlepszych, jak to jest ??? Ja widziałem że prawie każdy kraj jest a Polski nie ma :0
JCH - 03-03-2014, 09:22
DominikFurtel napisał/a: | Ja widziałem że prawie każdy kraj jest a Polski nie ma | To jest jakoś tak, że w grach zespołowych trzeba uzyskać kwalifikacje do turnieju olimpijskiego czy mistrzowskiego. Tak jak np. teraz w piłce ręcznej - Polacy nie uzyskali dobrego wyniku na Mistrzostwach Europy więc grają dodatkowe mecze kwalifikacyjne z Niemcami.
Natomiast w konkurencjach indywidualnych jest tak, że jeżeli kraj nie ma w danej dyscyplinie zawodnika gdzieś tam w czubie to na Igrzyskach może go wystawić (idea olimpijska, że nie liczy się zwycięstwo tylko udział) - stąd takie kwiatki jak np. Vanessa Mae w narciarstwie alpejskim czy jacyś biegacze narciarscy z Australii, Brazylii czy kiedyś ten skoczek Eddy Eagle z GB.
To tak ogólnie co udało mi się zasłyszeć, szczegółów co i jak też nie znam.
mjsystem - 03-03-2014, 09:40
JCH napisał/a: | takie kwiatki |
Z dzielny udział drużyny Jamajskiej w bobslejach to powstał nawet sympatyczny film fabularny "Reggae na lodzie"
A wracając do siły naszej narodowej, to Kamil Stoch ma coraz większe szanse na "kryształ"
JCH - 03-03-2014, 10:23
mjsystem napisał/a: | A wracając do siły naszej narodowej.... | To może wystawmy na następnych Igrzyskach drużynę w curlingu
Aha... nie da się, bo to gra zespołowa. Trzeba by przejść przez turnieje kwalifikacyjne
Bizi78 - 03-03-2014, 10:40
JCH napisał/a: | To może wystawmy na następnych Igrzyskach drużynę w curlingu |
Z czym do ludzi, jak my nawet porządnego lodowiska do treningów nie mamy .
|
|
|