Outlander I GEN Techniczne - Blad AIRBAG
karol92 - 18-02-2014, 23:57 Temat postu: Blad AIRBAG Witam mam dopiero to auto od poniedzialku. Mam problem z airbagiem kasowalem juz ten blad ale po dniu znow mi sie zaczol swiecic co moze byc tego powodem? Sprzedawca powiedzial mi ze jest slaby akumulator i nie dochodzi napiecie i dlatego ponowil sie ten blad. Czy to jest naprawde ta przyczyna i musze wymienic akumulator, czy jest inne wyjscie a moze jest jakas inna przyczyna tego bledu
W@sio - 19-02-2014, 09:16
U mnie przy padającym akumulatorze nie było czegoś takiego, po prostu rzucał palenie po postoju dłuższym niż 2 dni. Sądzę, że sprzedający Cię w balona nabił trochę. Nie mniej jednak warto sprawdzić taśmę kiery i czujniki uderzeniowe.
bulius - 19-02-2014, 21:22
kolego podepnij pod kompa i generalnie polecam przegląd w dobrym warsztacie. A pamiętaj jedno, sprzedający prawie zawsze kłamie (w części) albo przemilcza niektóre sprawy.
Ja kupiłem outka jako drugie auto z forum (wcześniej był KJ z jeep.org.pl) i obydwaj forumowicze jak się chwile później okazało nagadali głupot w jakiejś tam części coby się pozbyć auta.
Na szczęście uparty jestem i wszystko poprawiam
|
|
|