Carisma - Techniczne - Podnośniki tylnej klapy w Carismie 1.8 GDI 99' (EXE)
Anonymous - 28-01-2007, 15:39 Temat postu: Podnośniki tylnej klapy w Carismie 1.8 GDI 99' (EXE) Witam wszystkich posiadaczy Cari ♥ Proszę o poradę w sprawie słabo trzymajacych podnośników tylnej klapy, szczególnie przy niskich temperaturach bilskich i ponizej 0 st. C Ostatnio stało sie to niebezpieczne Gdzie można je dostać i jakie mogą byc koszty ?
Anonymous - 28-01-2007, 16:04
Ja placilem ok 40zl sztuka. Poszedlem do sklepu gdzie zawsze kupuje czesci. Jak sie nie myle zaopatruje sie on w inter carsie.
stanik - 28-01-2007, 16:08
dokładnie, jakaś większa sieć sklepów z częściami samochodowymi albo allegro, o np tutaj:
http://moto.allegro.pl/it...nowe_od_s_.html
Pozdrawiam
Tomasz82 - 28-01-2007, 16:16
120pln za dwie sztuki duzooooo,ja mam nowe 34pln
luk_szc - 28-01-2007, 17:02
To jakiś zbieg okoliczności bo mi też teraz padły. Jeszcze wczoraj trochę trzymały a dziś padły . Trzeba mi szukać nowych
Matejko - 28-01-2007, 17:52
jakos nie przekonuje mnie marka czesci GAYSAN a amorki klapy bodajze z mondeo htb poprzedniej generacji pasuja
turek61 - 28-01-2007, 19:55
luk_szc napisał/a: | To jakiś zbieg okoliczności bo mi też teraz padły. Jeszcze wczoraj trochę trzymały a dziś padły . Trzeba mi szukać nowych |
Cholera czy to jakaś plaga ? U mnie też było OK ale przy mrozach wogóle nie trzymają.
Wczoraj mało co nie "straciłem głowy" - doslownie
stanik - 28-01-2007, 20:06
e tam plaga, po prostu w mróz taki teleskop pracuje gorzej, co za tym idzie, jeśli jutro zrobiłoby się +10 stopni moglibyście dojśc do wniosku ze już nie trzeba wymieniać
U mnie na razie tragedii nie ma, w mróz delikatnie jakby kilka cm niżej się trzymała ale nie to że opada. Pewnie tą zimę jeszcze wytrzymają a na następną trzeba będzie wymienić.
Pozdrawiam
luk_szc - 28-01-2007, 22:02
Cytat: | e tam plaga, po prostu w mróz taki teleskop pracuje gorzej, co za tym idzie, jeśli jutro zrobiłoby się +10 stopni moglibyście dojśc do wniosku ze już nie trzeba wymieniać |
Tyle. że mój stoi w ciepłym garażu i leżą podnośniczki jak żaba
Sprawdzę u swojego dostawcy w jakiej miałbym cenie - to i się pochwalę
stanik - 28-01-2007, 22:03
ale raz ze pewnie nie stoi tam caly czas a druga sprawa ze penie jednak w zimie tam tez temperatura deczko spada.
Mój tez w garażu stoi a i tak w czasie zimy teleskopy pracują gorzej,
Pozdrawiam
luk_szc - 28-01-2007, 22:06
10 metrów po ziemią - to i mam stałą temperaturę w garażu - czy to wiosna , lato ,jesień czy zima .
stanik - 28-01-2007, 22:09
eee, to jak stoi tam caly czas to w sumie nowe teleskopy CI nie potrzebne
Pozdrawiam
Anonymous - 28-01-2007, 22:10
luk_szc napisał/a: | Cytat: | e tam plaga, po prostu w mróz taki teleskop pracuje gorzej, co za tym idzie, jeśli jutro zrobiłoby się +10 stopni moglibyście dojśc do wniosku ze już nie trzeba wymieniać |
Tyle. że mój stoi w ciepłym garażu i leżą podnośniczki jak żaba
Sprawdzę u swojego dostawcy w jakiej miałbym cenie - to i się pochwalę |
Bedę zobowiązany za inormację, a swoją drogą nie myślałem, że kłopoty z podnośnikami są tak powszechne ... Pozdrawiam
Anonymous - 28-01-2007, 22:12
miałem to samo okazało sie ze jak przyszły mrozy to pusciły uszczelki jakies nie przystosowane do naszych warunków albo miałem pecha;)
mlun - 29-01-2007, 23:20
A u mnie cały czas słabo trzymały nawet jak było ciepło ale teraz to juz tragedia. Dotego zauważylem że jede się wyraźnie poci.Trzeba będzie coś kupić bo regenerować to się pewnie nie opłaca-wogóle to ktoś zrobiłby coś takiego?
|
|
|