To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - wycieraczki

abcabc5 - 26-02-2014, 13:09
Temat postu: wycieraczki
Witam,
Mam problem z wycieraczkami. W trakcie pracy wycieraczki przednie zatrzymały się w połowie szyby. Jak się okazało, od tego momentu nie uruchamia się również wycieraczka tylna.
Problem pojwił się, kiedy zaczałem sprawdzać szukać, na którym odcinku wystapił problem z pompkami spryskiwaczy (które przestały działać już wczesniej). Dodam, że pompki spryskiwaczy niedawno wymieniałem, bo były spalone. O ile od dawna uszkodzona była pompka tylnego spryskiwacza i szczególie mi to nie przeszkadzało, o tyle bez przedniej spłuczki jeździć się nie da. Wierzyć mi się natomiast nie chce, żeby dwie nowe pompki, wstawione na jesieni nagle uszodziły się w tym samym momencie. Do tego doszły wycieraczki. Czy ma ktos jakiś pomysł, gdzie szukać problemu?
Być może rozwiązanie jest najprostsze. Może to uszkodzony włącznik. W sumie jest to jeden współny element dla tych urządzeń pracujacych dość niezależnie? PS. Wie ktoś, czy przekaźnik wycieraczek jest wspólny dla przodu i tyłu? Mam używane auto i nie wszystkie oznaczenia się zachowały.

sebkin - 26-02-2014, 22:51

Sprawdziłeś bezpieczniki?