To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problem z oświetleniem kabiny i brzęczkiem św

sigmer - 26-02-2014, 22:07
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problem z oświetleniem kabiny i brzęczkiem św
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym (mam nadzieje) posiadaczem Carismy, zaraz po zakupie zauważyłem, że światełko kabiny nie gaśnie w ogóle po ustawieniu włącznika w pozycji auto. Nie ważne czy zamykam auto czy odpalam. Poza tym nie zapala mi się kontrolka od otwartych drzwi w przypadku wszystkich furtek, dodatkowo nie działa brzęczek świateł... Wydaje mi się że może mieć to jakąś wspólną przyczynę ale ponieważ nie miałem nigdy wcześniej Carismy nie bardzo wiem gdzie szukać...
Jeśli podobny temat już był prosił bym ewentualnie o odesłanie mnie do niego bo nic konkretnego nie potrafiłem znaleźć.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.

kamir - 26-02-2014, 23:01

sigmer, Witam na forum.
Zacznij od posprawdzania wszystkich bezpieczników (masz 2 skrzynki, pierwsza pod maską a druga w kabinie koło lewej nogi kierowcy).
_TU_ masz opis jak zregenerować krańcówkę drzwi (często to one powodują niezapalanie się kontrolki otwartych drzwi oraz włączanie brzęczyka)

sigmer - 27-02-2014, 23:22

Dziękuję bardzo, właśnie jutro miałem zabrać się za naprawę krańcówki drzwi, tylko że nie do końca wiedziałem jak ale opis mi to bardzo ułatwi. Jutro sprawdzę też wszystkie bezpieczniki bo być może faktycznie są one poprzepalane. Jak będę po zabiegach dam znać. Jeszcze raz dzięki

[ Dodano: 02-03-2014, 12:44 ]
Krańcówka drzwi zrobiona, instrukcja bardzo się przydała. Niestety światło dalej nie gaśnie, ale pomyślałem że może w innych drzwiach krańcówka daje sygnał że drzwi są cały czas otwarte i zamierzam je posprawdzać.