To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Dodatkowe zegary w słupku

ALEX-77 - 02-03-2014, 18:11
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Dodatkowe zegary w słupku
Z racji tego ze wrzuciłem UKP w tarczę zegarów musiałem wyciąć czerwoną ikonkę oleju , zastanawiam się teraz co by nie wrzucić sobie na słupek dodatkowych zegarów dwóch może trzech np. ciśnienie oleju,temperatura oleju no i może obrotomierz ,montował ktoś coś takiego u siebie w silniku 2,5 ? w którym miejscu to wszystko podłączyć ?w którym miejscu najlepiej się podłączyć do silnika czujnikiem oleju ? widziałem na allegro takie podkładki pod filtr oleju ,ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie ,wszystkie porady mile widziane :D
maddox161 - 02-03-2014, 20:21

Miałem coś w ten deseń zrobione w moim escorcie...temperatura wody oraz woltomierz...generalnie woda wpięta w wąż idący z chłodnicy...kupujesz specjalny adapter z czujnikiem, tylko musisz znać średnicę wewnętrzną węża, woltomierz miałem zrobiony prosto pod akumulator, przypuszczam, że czujnika temp. oleju inaczej niż z tym adapterem nie zrobisz...foto w linku
https://plus.google.com/u/0/photos/118367127738551985486/albums/5620660725892925713?authkey=CLnHkKjvqPqJ7AE

ALEX-77 - 03-03-2014, 09:51

No właśnie czytam coraz to więcej i faktycznie będę musiał zastosować taki adapter pod filtr oleju,ja chcę wrzucić wskazniki ciśnienia oleju,temperatury i napięcia, zastanawiam się tylko czy wrzucić 52mm czy 60mm ,kurcze nikt z was nie ma takich zegarów w Galancie ? czyżby miałbym być pierwszym :?
Torp12 - 03-03-2014, 10:18

Ja mam u siebie EGT i temp oleju.

Dałem sobie w lewy słupek. 52 czy 60 to kwestia estetyczna. 60 z racji rozmiaru jest bardziej przejrzysty. Zegary podłączasz pod wiązke radia lub zegarka. Czujniki oleju dajesz właśnie przez adapter pod filtr oleju.

A no i wskaźnik napięcia to weź sobie odpuść i nie rób wiochy pliss :]

milo - 03-03-2014, 17:03

ALEX-77 napisał/a:
kurcze nikt z was nie ma takich zegarów w Galancie ? czyżby miałbym być pierwszym

Mam już dawno wskaznik napięcia opening ceremony, wskaznik cisnienia doładowania turbo ,zamiast schowka i popielniczki znalazło się tam miejsce
Torp12 napisał/a:
A no i wskaźnik napięcia to weź sobie odpuść i nie rób wiochy pliss :]

He he przydatne urządzenie bez żadnej wiochy :mrgreen:

ALEX-77 - 04-03-2014, 10:40

A ten Adapter to jaki typ dla silnika 2.5 ? bo widzę że mają różne gwinty ,no i czy jest wystarczająco dużo miejsca żeby taki adapter zastosować ,może ktoś polecić jakąś stronę z konkretnym typem ?
Torp12 - 04-03-2014, 11:41

Prosze
ALEX-77 - 04-03-2014, 12:05

Torp12 napisał/a:
Prosze

Dzięki .

Salman - 20-05-2014, 02:01

Trzeba uwazac na to gdzie sie kupuje podkladki "sandwich plate"! Spotkalem sie z opiniami ze potrafia odkszalcic sie pod wplywem wysokiej temperatury, a ze w 6A13 filter oleju znajduje sie dosyc blisko wydechu,musisz zwrocic na to uwage.Ja kupowalem tutaj http://www.ebay.co.uk/itm...1c8679#shpCntId daja "lifetime anti-crack / fracture warranty". Adapter ma 4 kanaly i jesli w przyszlosci bedziesz myslal o dodatkowym chlodzeniu oleju to,zakladajac ze teraz bedziesz montowal czujniki cisnienia i temperatury,te 2 ekstra kanaly ulatwia ci napewno robote. W moim VR-4 siedzi juz ponad pol roku i nie widac kropli oleju :mrgreen:
Jak chcesz to wrzuce jakies fotki jak to u mnie wyglada.